Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Οι προβλέψεις για την εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου από τον "γκουρού" των αγορών P.Andurand

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι προβλέψεις για την εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου
Ο Pierre Andurand, ιδρυτής της 615 εκατ. Andurand Capital Management που είχε προβλέψει την πτώση των τιμών του πετρελαίου, τονίζει πως η τιμή του πετρελαίου πιθανώς να έχει χτυπήσει "πάτο" και ότι θα κλείσει τον χρόνο υψηλότερα.  

 Η τιμή του πετρελαίου πιθανώς να σημειώσει άνοδο στα 50 δολάρια το βαρέλι για το 2016 και θα φτάσει στα 70 δολάρια το βαρέλι το 2017, σημειώνει ο Andurand σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg TV την Παρασκευή.   

"Είμαστε σε έναν κόσμου όπου...
βλέπουμε τις πολύ χαμηλές τιμές να ακολουθούνται από πολύ υψηλές", αναφέρει ο Andurand, που συμπληρώνει πως ο ίδιος βλέπει πως οι τιμές "έχουν πιάσει πάτο".   Το hedge fund του Andurand κέρδισε 8% το 2015 και 38% το 2014, κυρίως επειδή προέβλεψε την πτώση του πετρελαίου στα 25 δολάρια το βαρέλι.   

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε στις 20 Ιανουαρίου στα 26,19 δολάρια το βαρέλι πριν ανακάμψει 20% στα 31,56 δολάρια το βαρέλι.   "Υπάρχει πολύ μικρή πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στο σύστημα", σημειώνει ο Andurand, Παραπέμποντας στις μειώσεις της παραγωγής που ξεκίνησαν τρεις μήνες πριν από χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.  

 Η BlueGold Capital, πρώην hedge fund του Andurand που στο peak του διαχειρίζονταν κεφάλαια ύψους 2,2 δισ. Δολαρίων, είχε επιστροφή στους πελάτες του 240% για περίπου τέσσερα χρόνια, πριν κλείσει το 2012 εξαιτίας των απωλειών του ένα χρόνο πριν.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου