Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ακάθεκτη συνεχίζει η πτώση του αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Μετά από μια κακή πρώτη μέρα του χρόνου χτες, το αργό συνεχίζει την πτώση του καθώς αφενός οι φόβοι για τη μειωμένη ζήτηση της Κίνας παραμένουν, αφετέρου η αγορά δεν μπορεί να "διαβάσει" την εξέλιξη της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Το αργό υποχωρούσε κατά 1,6%, στα 36,17 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα στα εμπορεύματα του NYSE, αφότου νωρίτερα κινούταν πάνω από τα 37. Ακόμα ισχυρότερη η πίεση στο Brent, στο -2,2% και τα 36,42 δολάρια το βαρέλι.

Η κόντρα Σαουδικής Αραβίας-Ιράν που...
δυνητικά θα προκαλούσε ανησυχία για προβλήματα στην παραγωγή και θα πίεζε το αργό προς τα πάνω, δεν αποτυπώνεται αυτή τη στιγμή στο ταμπλό. Το δυνατό δο

"Είναι δύσκολο για την αγορά να εντοπίσει ποια θα είναι η γεωπολιτική επίπτωση στις τιμές" είπε ο Robbie Fraser, αναλυτής εμπορευμάτων της Schneider Electric, στο Marketwatch. "Από τη μία πλευρά, οι γεωπολιτικές εντάσεις τείνουν να αυξάνουν την τιμή της αγοράς λόγω ρίσκου. Από την άλλη, κάτι τέτοιο θα έκανε την πιθανότητα συνεργασίας των χωρών του OPEC (σσ προς πιθανή αποκλιμάκωση της παραγωγής), ακόμη μικρότερη.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου