Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Financial Times: Έκθεση της BP Αποκαλύπτει Κίνδυνο για Θανατηφόρα Ατυχήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για BP
Από το energia.gr
Η BP έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τουλάχιστον δύο εν δυνάμει θανατηφόρα ατυχήματα ως αποτέλεσμα των ελλείψεων στον τρόπο που ελέγχει την ασφάλεια των διυλιστηρίων και των πετροχημικών εγκαταστάσεών της, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της εταιρείας που περιήλθε στην κατοχή των Financial Times.

Εσωτερικός έλεγχος που διενεργήθηκε πέρυσι διαπίστωσε ότι ..
ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος υστερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, στη διαχείριση κρίσιμων μηχανικών πληροφοριών στις δραστηριότητες διύλισης, καθώς και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η BP εισήγαγε νέες πιο αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας στον απόηχο της καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού το 2014, αλλά η εσωτερική έκθεση που έχει στη διάθεσή της η Greenpeace, καταγράφει αρκετά παρ' ολίγον ατυχήματα σε διυλιστήρια και εργοστάσια χημικών της εταιρείας.
Σύμφωνα με την έκθεση, το πιο σοβαρό παρ' ολίγον ατύχημα της BP σημειώθηκε το 2014 στο Whiting, μία τεράστια εγκατάσταση κοντά στο Σικάγο με την ικανότητα να επεξεργάζεται 413.000 βαρέλια αργού την ημέρα που βοηθά στην τροφοδοσία των Μεσοδυτικών Πολιτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου