Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΟ προς Κυβέρνηση: Τοποθετηθείτε για τις αυξήσεις καυσίμων

Από το sigmalive.com
Οι καταναλωτές μέσα σε λίγες μέρες έχουν επιβαρυνθεί με διπλή αύξηση στις τιμές των καυσίμων, λέει σε ανακοίνωση της, η ΠΕΟ, καλώντας το Υπουργείο Εμπορίου να τοποθετηθεί και να ενημερώσει τους καταναλωτές κατά πόσο δικαιολογούνται αυτές οι αυξήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά, αναφέρει, που παρατηρείται το φαινόμενο η άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου διεθνώς να προκαλεί αμέσως και αυτόματα αύξηση στις τιμές των καυσίμων, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει όταν η τιμή του αργού πετρελαίου μειώνεται, που δεν παρατηρείται ανάλογη μείωση στη τιμή και στο χρόνο που πρέπει.

Αυτή τη φορά, αναφέρει η ΠΕΟ, η τιμή μέσα..
σε λίγες μέρες αυξήθηκε δύο φορές. “Για παράδειγμα, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών στα πετρελαιοειδή, η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων σήμερα έχει μέση λιανική τιμή πώλησης 1,21 ευρώ. Στις 12/12/16 ήταν 1,17 ευρώ και στις 19/12/2016 ήταν 1,19 ευρώ”, προσθέτει.

“Η διπλή και ταυτόχρονη αύξηση των τιμών, που έγινε μέσα σε λίγες μέρες δημιουργεί εύλογα ερωτήματα στους καταναλωτές. Πως γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα να έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα καυσίμων μέσα σε λίγες μέρες και να εισαχθούν νέες ποσότητες με πιο ακριβά καύσιμα; Υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας και σωστής λειτουργίας του ανταγωνισμού, και ποιοι είναι οι έλεγχοι που γίνονται;”, διερωτάται.

Δυστυχώς, σημειώνει, δεν είναι η πρώτη φορά που οι καταναλωτές νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι στο σύστημα καθορισμού των τιμών στα καύσιμα.

Επιτέλους, η Κυβέρνηση, καταλήγει η ΠΕΟ, πρέπει να σηκώσει την ευθύνη που τη βαραίνει και να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του καταναλωτή από την ασυδοσία και αισχροκέρδεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου