Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΗΠΑ: Οι Traders Σπεύδουν να «Κλείσουν» Τάνκερ, Καθώς Αυξάνονται οι Εξαγωγές Αργού Προς την Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για δεξαμενοπλοια
Από το energia.gr
Ισχυρό ενδιαφέρον από traders πετρελαίου να ναυλώσουν τάνκερ για τη μεταφορά αργού από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι traders σπεύδουν να αξιοποιήσουν το διευρυνόμενο spread μεταξύ των τιμών του αμερικανικού αργού (WTI) και του Μπρεντ, προκειμένου να κερδίσουν από το arbitrage. Χθες, Τρίτη, η τιμή του Μπρεντ ήταν ως και 2,50 δολάρια/βαρέλι υψηλότερη έναντι του WTI. 

Η κινητικότητα αυτή παρατηρείται για πρώτη φορά σε τέτοια ένταση από τότε που έγινε η άρση της απαγόρευσης εξαγωγών αργού από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα χαμηλά ναύλα ευνοούν αυτό το trade, μεγιστοποιώντας τα κέρδη για τις εταιρείες εμπορίας πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Reuters..
, η Astra Transcor Energy, γνωστή επίσης ως Astra Oil, έχει ναυλώσει ένα Suezmax που θα μεταφέρει «βαρύ» καναδικό αργό στις 30 Αυγούστου από το Χιούστον προς τη Βρετανία ή χώρες της Μεσογείου. 

Η Vitol έχει ναυλώσει ένα Suezmax επίσης, το οποίο θα φορτώσει στις 20 Αυγούστου στον Κόλπο του Μεξικό και θα έχει τους ίδιους προορισμούς.

Οι αναλυτές της Energy Aspects εκτιμούν ότι οι αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου θα σημειώσουν σημαντική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες. 

Σε πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρονται σε φήμες στην αγορά ότι περισσότερα από 10 εκατ. βαρέλια θα φύγουν από τα αμερικανικά λιμάνια μέσα στον επόμενο μήνα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα κατευθυνθούν προς τη Μεσόγειο και της βορειοδυτική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου