Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Statoil: Μειώνει τις δαπάνες στο πεδίο Johan Sverdrup

Αποτέλεσμα εικόνας για Statoil: Μειώνει τις δαπάνες στο πεδίο Johan Sverdrup
Από το capital.gr
Η νορβηγική Statoil έχει μειώσει τις προγραμματισμένες επενδύσεις στο γιγαντιαίο πεδίο Johan Sverdrup στη Βόρεια Θάλασσα κατά το ένα πέμπτο, δηλώνοντας πως το project θα ήταν κερδοφόρο ακόμη και εάν οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν κατά το ήμισυ.

Παράλληλα, σχεδιάζει να παράγει περισσότερο πετρέλαιο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Η κρατική νορβηγική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε ότι ..
είχε μειώσει τις δαπάνες στην πρώτη φάση του πεδίου, στις 99 δισ. νορβηγικές κορόνες (11,96 δισ. δολάρια( από τον προηγούμενο στόχο των 123 δισ. κορόνων.

Οι συνολικές δαπάνες, συμπεριλαμβάνοντας και μια δεύτερη φάση επενδύσεων και επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας, αναμενόταν στις 140-170 δισ. κορόνες, έναντι των 170-220 δισ. κορόνων.

Η Statoil δήλωσε πως η τιμή στην οποία το project θα είναι κερδοφόρο έχει μειωθεί σε κάτω των 25 δολαρίων το βαρέλι, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για κάτω των 30 δολαρίων το βαρέλι που δόθηκε τον Φεβρουάριο και της πρόβλεψης για κάτω των 40 δολαρίων πέρυσι.

"Μειώνουμε σε μεγάλο βαθμό το επενδυτικό κόστος, και αυξάνουμε την εκτίμηση των πηγών και την αξία του πεδίου", τόνισε ο Eldar Saetre, διευθύνων σύμβουλος της Statoil.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου