Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Το μεγάλο στοίχημα του Κρεμλίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για Το μεγάλο στοίχημα του Κρεμλίνου
Από το naftikachronika.gr
Δεκατέσσερις εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να εγκατασταθούν στη νέα «ελεύθερη» λιμενική ζώνη που θα δημιουργηθεί στη χερσόνησο της Καμτσάτκα της Ανατολικής Σιβηρίας σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και πληρεξούσιος για την Άπω Ανατολή, Yuri Trutnev δήλωσε πριν λίγες ημέρες, στο πρακτορείο TASS ότι υπάρχει σταδιακώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το νέο κόμβο εμπορίου, μεταφορών και Logistics που δημιουργείται στην κάποτε λησμονημένη και δυσπρόσιτη περιοχή της Ρωσίας.

Το μεγάλο στοίχημα του Κρεμλίνου είναι να δημιουργηθεί μια..
νέα οικονομική ζώνη με έμφαση στους τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας, των υπηρεσιών, του εμπορίου, της αποθήκευσης και των μεταφορών η οποία θα ανταγωνίζεται το Χόνγκ Κόνγκ και τη Σιγκαπούρη.

Οι επιχειρήσεις αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν σημαντικά προνόμια και φορολογικές ελαφρύνσεις συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων συντελεστών φόρου εισοδήματος και απαλλαγή από φόρο ακίνητης περιουσίας και από άλλες φορολογίες που αφορούν τα νομικά πρόσωπα και το διεθνές κεφάλαιό τους.
Η ελεύθερης τελωνειακή ζώνη της περιοχής αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τη μετεγκατάσταση σημαντικών πολυεθνικών εταιρειών κυρίως από την Κίνα και τη ΝΑ Ασία.

***
Με περίπου 370.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα η Καμτσάτκα είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ανατολικής Ασίας και βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα του Μπιερινγκ στο Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό στα ανατολικά και τη Θάλασσα του Okhotsk στα δυτικά. Εκτείνεται από την ανατολική Σιβηρία προς τα νότια, και τη συνέχιση τους προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, την αλυσίδα των νησιών Kuril. Η κύρια πόλη της Καμτσάτκα, Petropavlovsky-Kamchatsky, βρίσκεται στην Avacha Bay, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου