Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Tass: Αμερικανικό και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τις ρωσικές αποκρατικοποιήσεις


Επενδυτές από τις ΗΠΑ και την ΕΕ συζητούν ενεργά τη συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση κρατικών ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δηλώνοντας έτοιμοι να αναλάβουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους που ενέχει μια τέτοια κίνηση, δήλωσε ρωσικό πρακτορείο TASS καλά πληροφορημένη πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, «είμαστε σε επαφές με πολλούς επενδυτές και στρατηγικούς αναλυτές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η πιθανότητα να λάβουν μέρος στις ιδιωτικοποιήσεις φαντάζει ..
ελκυστική σε αυτούς. Είναι έτοιμη να αναλάβουν τους κινδύνους, που δεν είναι οικονομικής φύσεως, αλλά κυρίως γεωπολιτικής».

Ένας από τους πιο μεγάλους φόβους των επενδυτών, συμπληρώνει η πηγή στο TASS, είναι η ύπαρξη «ασυνήθιστων καταστάσεων». Όπως είπε συγκεκριμένα, η περίπτωση των Rosneft και BP αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα. Υπενθυμίζεται ότι μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι αγοραστές του 19,5% της Rosneft θα είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην υπογραφή συμφωνίας μετόχων με την BP, η οποία κατέχει το 19,75% της ρωσικής εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι, στις αρχές του έτους, ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει μερίδια των κρατικών Rosneft, Bashneft, VTB, Alrosa και Sovkoflot.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου