Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Υποθαλάσσιο καλώδιο από Microsoft και Facebook κατά μήκος του Ατλαντικού


Στην κατασκευή εγκατάσταση του υποθαλάσσιου καλωδίου MAREA, κατά μήκος του Ατλαντικού, προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Microsoft και Facebook.

Το καλώδιο αυτό αποτελεί το νέο βήμα των εταιρειών στον τομέα των υποδομών cloud, και όπως αναφέρεται σε blogpost της Microsoft, θα βοηθήσει στο..
να καλυφθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού για υψηλές ταχύτητες και αξιόπιστες συνδέσεις σε υπηρεσίες cloud, περιλαμβανομένων του Bing, του Office 365, του Skype, του Xbox Live και του Microsoft Azure. «Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να κινείται προς ένα μέλλον βασισμένο στο cloud computing, η Microsoft είναι επικεντρωμένη στη δημιουργία ενός άνευ προηγουμένου επιπέδου παγκοσμίων υποδομών που απαιτούνται για την υποστήριξη ακόμα γρηγορότερων και πιο ανθεκτικών συνδέσεων στις υπηρεσίες cloud μας. Αυτή η στιβαρή, παγκόσμια υποδομή, θα επιτρέψει σε πελάτες να κινηθούν γρήγορα και με αξιοπιστία να αποθηκεύουν, διαχειρίζονται, μεταδίδουν και αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα τους στο Microsoft Cloud» αναφέρεται σχετικά.

Το MAREA θα είναι το υποθαλάσσιο καλώδιο με το υψηλότερο capacity στον Ατλαντικό- με οκτώ οπτικά ζεύγη και αρχικό υπολογιζόμενο capacity 160 Tbps. Το νέο σύστημα υποθαλασσίου καλωδίου, μήκους 6.600 χλμ, θα διαχειρίζεται η Telxius και θα είναι το πρώτο που θα συνδέει τις ΗΠΑ με τη νότια Ευρώπη: Από τη Βιρτζίνια στο Μπιλμπάο της Ισπανίας και μετά πέρα σε άλλους προορισμούς σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία. Η διαδρομή του είναι νότια άλλων υπαρχόντων υπερατλαντικών καλωδίων, που καταλήγουν κυρίως σε Νέα Υόρκη/ Νιου Τζέρσεϊ.


ΠΗΓΗ;energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου