Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Σκουρλέτης: Η SOCAR συνεχίζει να αναζητά επενδυτή για το 17% του ΔΕΣΦΑ


Η αζέρικη SOCAR εξακολουθεί να αναζητά επενδυτή για να αποκτήσει το 17% του ΔΕΣΦΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ο υπουργός ΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σημειώνεται ότι..
οι Αζέροι αναγκάστηκαν από την Ε.Ε. να μην αποκτήσουν τελικά το 66% του ΔΕΣΦΑ, αλλά το 49% με παράλληλη αγορά του 17% από τρίτους. Σχετικά με τις εκκρεμότητες αυτές, συνάντηση με ανώτατα στελέχη της Socar θα έχει την προσεχή εβδομάδα ο Πάνος Σκουρλέτης, με την ευκαιρία της τελετής έναρξης κατασκευής του ΤΑΡ.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην επανάληψη των εισαγωγών ιρανικού πετρελαίου από τα ΕΛΠΕ, τονίζοντας ότι το πρώτο φορτίο κατέφτασε ήδη. Πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως πύλη για το ιρανικό αργό στην Ευρώπη, καθώς η χώρα μας διαθέτει μια από τις πιο ανεπτυγμένες υποδομές διϋλιστηρίων στη Μεσόγειο.

Αναφορικά με τους αγωγούς, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ο ΤΑΡ ταιριάζει καλά με τον IGB και το πλωτό τερματικό της Αλεξανδρούπολης, ενώ υπενθύμισε πως θα συναντηθεί με την Βουλγάρα ομόλογό του, Τ. Πέτκοβα την επόμενη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου