Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Αυτό είναι το εσωτερικό του πλοίου-«φαντάσματος» που ξεβράστηκε στις ακτές της Λιβερίας (Photos-Video)

Εγκαταλελειμμένο πλοίο-«φάντασμα» ξεβράστηκε σε παραλία (Photos-Video) - Media
Σκορπισμένα κιβώτια, πεταμένα καλώδια στο πάτωμα και απανθρακωμένα μεταλλικά απορρίμματα βρέθηκαν στο εσωτερικό πετρελαιοφόρου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη ακτή. Το 60 μέτρων Tamaya 1 που φέρει σημαία της Νιγηρίας βρέθηκε ..
εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο σε παραλία της Λιβερίας, στη δυτική Αφρική την περασμένη εβδομάδα.



Αναφορές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας αποκαλύπτουν πως το πλοίο καταστράφηκε από πυρκαγιά. Οι καταπακτές άνοιξαν και το πλοίο γέμισε με πετρέλαιο και νερό, τα αίτια της φωτιάς, όμως, παραμένουν ακόμα άγνωστα.



Στο κατάστρωμα βρέθηκε η μία από τις δύο σωσίβιες λέμβους, ενώ η δεύτερη αγνοείται, αυξάνοντας τα ερωτηματικά γύρω από το εγκαταλελειμμένο πλοίο.



Ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι το πετρελαιοφόρο έπλεε στη θάλασσα επί μία εβδομάδα, δεν εντοπίστηκε όμως ποτέ από την υπηρεσία MarineTraffic, που δίνει πληροφορίες για τη θέση των πετρελαιοφόρων. Σύμφωνα με την Daily Mail, η τελευταία γνωστοποιημένη θέση του πλοίου ήταν νότια του Ντακάρ στη Σενεγάλη, στις 22 Απριλίου.



Οι κάτοικοι φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για την άγνοια των αρχών αναφορικά με την ύπαρξη του πετρελαιοφόρου που ξεβράστηκε στη Λιβερία. Η αστυνομία προσπαθεί να κρατήσει τους κατοίκους μακριά από το ερειπωμένο πλοίο, καθώς φέρεται να βανδαλίστηκε από πειρατές. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Λιβερίας ερευνά μαζί με το λιμενικό τις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες ερημώθηκε το πλοίο.



ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου