Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Πτώση για τα futures του αμερικανικού αργού μετά τα σημάδια ότι θα αυξηθεί η παραγωγή



 
Υποχώρησαν την Δευτέρα τα futures του "μαύρου χρυσού", μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, με φόντο τα σημάδια που δείχνουν αύξηση της παραγωγής αργού παγκοσμίως.

Ανέκαμψε η κουβετιανή παραγωγή, μετά τον τερματισμό της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια της χώρας, ενώ και η παραγωγή του Ιράκ κατέγραψε ισχυρή άνοδο.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,09 δολάρια ή 2,5% στα 42,64 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent Ιουνίου έκλεισε με πτώση 63 σεντς ή 1,4% στα 44,48 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι..
οι πτώσεις στις τιμές είναι αποτέλεσμα των ρευστοποιήσεων μετά από τρεις εβδομάδες ανόδου.
«θεωρώ ότι υπήρξε κάποιο κέρδος μετά από το ισχυρό ράλι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας», ανάφερε ο Virendra Chauhan της Energy Aspects στη Σιγκαπούρη.

Τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν ότι το ποσοστό των ανοιχτών θέσεων στις αυξανόμενες τιμές του WTI αυξήθηκαν σε επίπεδα που είχαμε ξαναδεί τον Ιούνιο του 2015 την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα στοιχήματα έκαναν λόγο για κλείσιμο κοντά στα χαμηλά του 2016.

Παράλληλα, η αγορά θεωρεί ότι το πετρέλαιο υποχώρησε λόγω της ανόδου του δολαρίου την 
Παρασκευή, έναντι μιας ομάδας άλλων νομισμάτων, λόγω του ότι αναμένεται πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα επεκτείνει την επιθετική νομισματική πολιτική της μέσω αρνητικών επιτοκίων.

Ενα ισχυροποιημένο δολάριο κάνει τις εισαγωγές καυσίμων πιο ακριβές για τις τρίτες χώρες, γεγονός που ίσως πλήξει τη ζήτηση.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν καθοδικά και αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω, κυρίως αν οι τιμές ανέβουν κι άλλο», σχολίασε νωρίτερα σήμερα η Morgan Stanley

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου