Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Πίτουρα και κότες

Αποτέλεσμα εικόνας για Πίτουρα και κότες
Γράφει ο Δημήτρης Δανίκας

Εχουν δίκιο όσοι λένε: «Οι Ελληνες θα ακούνε Αριστερά και θα τους πιάνει τεταρταίος πυρετός». Εχουν δίκιο, επίσης, όσοι λένε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση, αλλά λέσχη συζητήσεων». Είχε δίκιο ο μακαρίτης ο Εθνάρχης όταν έλεγε: «Οσοι συσκέπτονται δεν σκέπτονται».   Και έχουν δίκιο όσοι λένε: 

«Ο Τσίπρας μαζί με τα στελέχη του κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να διασύρουν κάθε ιερό και όσιο της Αριστεράς»!

Το μεγαλύτερο, το ακατανίκητο και το ζωντανό επιχείρημα εναντίον της Αριστεράς είναι ο Αλέξης Τσίπρας. 
Ο μεγαλύτερος και πιο στενός σύμμαχος της Δεξιάς και όλων των παραφυάδων της, μαζί με τα λεγόμενα κεντρώα κόμματα, είναι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και το καλύτερο εφαλτήριο επαναφοράς, και μάλιστα ..
ανακουφιστικής και λυτρωτικής, του λεγόμενου «παλιού και διαπλεκόμενου πολιτικού προσωπικού» είναι επίσης η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα!

Οι λόγοι πολλοί. Η αυθεντική Αριστερά δεν συνδιαλέγεται με τους μεγαλοκαρχαρίες. Αντιθέτως είναι μονίμως απέναντί τους. Είναι οι εχθροί της!

Η αυθεντική Αριστερά δεν εκλιπαρεί την προστασία των ιμπεριαλιστών. Αντιθέτως και μονίμως είναι απέναντι σε κάθε δύναμη ιμπεριαλιστική!

Η αυθεντική Αριστερά δεν υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια. Αντιθέτως και μονίμως διατυπώνει σκληρές αλήθειες!

Η αυθεντική Αριστερά δεν υιοθετεί και δεν αφομοιώνει το ήθος και τις συμπεριφορές των άλλων συμβατικών κομμάτων της εξουσίας. Αντιθέτως και μονίμως διακρίνεται για το δικό της απλό, σεμνό, ταπεινό ήθος!

Η αυθεντική Αριστερά δεν αντιγράφει το πελατειακό κράτος των άλλων κυβερνητικών κομμάτων. Αντιθέτως και μονίμως επαγγέλλεται μια αξιοκρατική κοινωνία. Ουδεμία σχέση με τους διορισμούς φιλενάδων, αδελφών, εξαδέλφων και άλλων φιλικών προσώπων!

Η αυθεντική Αριστερά δεν εξαντλείται σε ατελείωτες συσκέψεις και άφθονες παπαρολογίες. Αντιθέτως και μονίμως επιδίδεται σε πράξεις και δράσεις. Αν επιθυμείς να μην επιλύσεις κανένα πρόβλημα, ε τότε φτιάξε μια επιτροπή για τη λύση του προβλήματος!

Αλλά ας υποθέσουμε ότι όλες αυτές οι υποχωρήσεις και οι συμμαχίες έγιναν για λόγους εθνικής σωτηρίας. Οπως τότε με την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου και το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά, που το υιοθέτησε ακόμα και ο Νίκος Ζαχαριάδης, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση του «αριστερού» Αλέξη Τσίπρα υιοθέτησε την ίδια μέθοδο και την ίδια τακτική. Της τρομολαγνείας με το δόγμα «Σοκ και Δέος».

Ποιος ο χαμένος, ο ευτελισμένος και ο διακορευμένος απ’ αυτές τις ατέρμονες συσκέψεις και συζητήσεις με το κουαρτέτο των θεσμών; Μα φυσικά κάθε φτωχός!

Που καθημερινά βιώνει στην ψυχούλα του τον τρόμο από τα όποια μέτρα που θα λάβει η τάχα μου αριστερή κυβέρνησή του. Αυτός ο αποδέκτης. Αυτός το υποζύγιο. Αυτός ο Γολγοθάς του. Και αυτοί οι δήθεν αριστεροί, όπως οι Ρωμαίοι στρατιώτες, μαστιγώνουν τα «παιδιά ενός κατώτερου θεού»!

Ετσι και μ’ αυτή τη μέθοδο του σοκ και του τρόμου, κάθε απλός πολίτης χάνει την αυτοεκτίμησή του. Ετσι αφοπλίζονται οι αντιστάσεις του. Ετσι παραλύει ο αμυντικός μηχανισμός του. Και έτσι καταλήγει εύκολη λεία στα κοφτερά δόντια των καρχαριών!

Το αποτέλεσμα ορατό από κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Αφού, σου λέει, αυτοί οι αριστεροί είναι και ερασιτέχνες και παπαρολόγοι και τρομολάγνοι και βολεύουν τα δικά τους παιδιά όπως οι άλλοι, ε τότε χίλιες φορές οι «παλιοί και διαπλεκόμενοι που τουλάχιστον ήξεραν να κάνουν τη δουλειά τους και κάπως ήταν αποτελεσματικοί»!

Ο αείμνηστος Χαρίλαος το έλεγε: «Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες»!


Απο: protothema.gr


ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου