Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Πούτιν: Έτοιμος να πραγματοποιήσει το πετρελαϊκό του όνειρο.

Πούτιν: Έτοιμος να πραγματοποιήσει το πετρελαϊκό του όνειρο
O Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin βρίσκεται στο κατώφλι της πραγματοποίησης ενός εκ των ονείρων του.

Η μεγαλύτερη αγορά εμπορευμάτων της χώρας, της οποίας ο πρόεδρος είναι ο σύμμαχος του Putin, Igor Sechin, έχει προσελκύσει διεθνείς πετρελαιοπαραγωγούς. Ο στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα από το αργό των Ουραλίων μέσω της απαγκίστρωσης από τον μηχανισμό καθορισμού τιμών του Brent. Άλλος ένας στόχος είναι να μην τιμολογείται το πετρέλαιο σε δολάρια.

Η Ρωσία, η οποία εξάγει το ήμισυ της πετρελαϊκής της παραγωγής, αντιτίθεται εδώ και καιρό στις εκπτώσεις του χαμηλότερης ποιότητας αργού των Ουραλίων σε σχέση με το Brent, τα οποία τιμολογούνται από τον οίκο Platts. Mε τις τιμές του πετρελαίου να..
βρίσκονται σε ναδίρ εδώ και δύο χρόνια, και τη Ρωσία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία μεγάλη οικονομική κρίση, η χώρα χρειάζεται κάθε πετροδόλαρο που μπορεί να συγκεντρώσει.

Η Μόσχα δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να αλλάξει την παγκόσμια εκτίμηση του αργού. Η Κίνα, η οποία ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, προσπαθεί να ακολουθήσει τον Putin εδώ και δύο δεκαετίες. Το Ιράν και η Βενεζουέλα, μέλη του OPEC έχουν επίσης προσπαθήσει να αλλάξουν το νόμισμα εκτίμησης του πετρελαίου.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου