Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Energean: Σε νέα βάση η στρατηγική των επενδύσεών μας στη Δυτική Ελλάδα, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα


Ανοιχτό αφήνει με ανακοίνωσή της η εταιρεία Energean Oil & Gas το ενδεχόμενο να μην αποδεχθεί τελικά την ανάθεση της έρευνας υδρογονανθράκων ούτε στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας στην οποία αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ένα "αυτονόητο σύνολο από γεωλογικής και επιχειρηματικής πλευράς" με την περιοχή της Άρτας - Πρέβεζας (για την οποία η εταιρεία είχε καταθέσει πρόταση αλλά πλειδότης αναδείχθηκαν τα ΕΛΠΕ), αλλά και με την περιοχή των Ιωαννίνων στην οποία ερευνά ήδη η Energean.

Όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας μιλώντας στο energypress, πολλά θα εξαρτηθούν από τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει με το ΥΠΕΝ, ωστόσο "αλλιώς σχεδιάζεις τη στρατηγική σου με δύο περιοχές και το πετρέλαιο στα 70 δολλάρια και αλλιώς με μια περιοχή και το πετρέλαιο στα 30 δολλάρια". Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι χωρίς την περιοχή της Άρτας - Πρέβεζας "σπάει η λογική της ενιαίας αντιμετώπισης" και δεν μπορούν να επιτευχθούν οι αναγκαίες οικονομίες κλίμακος.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή της η Energean αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει ενστάσεις στο διαγωνισμό σε ότι αφορά την ανάθεση της περιοχής Άρτα - Πρέβεζα στα ΕΛΠΕ και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι "αναμένει το σκεπτικό της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της".

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:


Στην ανακήρυξη της Energean Oil & Gas ως προτιμητέου επενδυτή για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Energean Oil & Gas, η μοναδική ελληνική εταιρεία με εμπειρία στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, επισημαίνει ότι, από γεωλογικής και επιχειρηματικής πλευράς, η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί ένα αυτονόητο σύνολο τόσο με την περιοχή των Ιωαννίνων, στην οποία η ερευνητική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και με την περιοχή της Άρτας-Πρέβεζας, για την οποία η εταιρεία υπέβαλε προσφορά στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού του ελληνικού Δημοσίου. 

Η Energean θα συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα ενόψει της διαδικασίας διαπραγμάτευσης της σύμβασης για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Ως προς δε την περιοχή της Άρτας-Πρέβεζας, η Energean Oil & Gas αναμένει το σκεπτικό της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της. 


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου