Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

∆υστυχώς παραµονές των ψηφοφοριών για Απολογισµούς και τη ∆ήλωση –Συµφωνία, οι γνωστοί ψευδολόγοι – κινδυνολόγοι του ΣΚΕΕΠ ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά χρησιµοποιώντας τη ∆ήλωση – Συµφωνία που πέτυχε το Σωµατείο µε την Εταιρεία, µετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αφού καταρρίπτονταν όλα τα σενάρια τα οποία κάθε φορά εφεύρισκαν µετά τα πολλά ψέµατα και τη λάσπη που έριχναν, ήρθαν χθες µε ανακοίνωσή τους,παίζοντας και το τελευταίο τους χαρτί ενόψει των ψηφοφοριών, θέλοντας να απαξιώσουν και να αποδοµήσουν τη συµφωνία που υπογράψαµε διαστρεβλώνοντάς την και λέγοντας στους εργαζόµενους άλλο ένα µεγάλο ψέµα. Ότι δηλαδή οι
επιπλέον προσλήψεις που περιγράφονται στη Συµφωνία είναι µέρος των 169 της απόφασης 1256/21-01-16 ισχυριζόµενοι δηλώσεις, για να φαίνονται πιο πειστικοί, ακόµα και της ∆ιοίκησης της Εταιρείας.

Η παραπάνω απόφαση 1256/21-01-16 καταγράφει µε
λεπτοµέρεια τι θα καλύψουν οι 169 προσλήψεις, όπως επίσης είναι πολύ καθαρό τι προβλέπει και η ∆ήλωση - Συµφωνία της 10/02/16 η οποία αναφέρεται και στις επιπλέον προσλήψεις(5 θέσεις στο Θερµικό ΒΕΑ, 5 θέσεις Πυρασφάλειας ΒΕΕ, 5 θέσεις ενσάκισης ΒΕΘ, 9 Τεχνίτες Ηλεκτρολόγων – Οργάνων – Μηχανοτεχνίτες ΒΕΘ και επιπλέον 15 Χειριστές εντός του 2016) που αναλυτικά ενηµερώσαµε τα όργανα του Σωµατείου
και τους εργαζόµενους αλλά και άλλα σηµαντικότατα θέµατα όπως επιπλέον ηµέρες εκπαίδευσης, διαδικασίες, περιγραφές θέσεων εργασίας κ.α. ∆υστυχώς η ανάγκη της ηγεσίας του ΣΚΕΕΠ να δικαιολογήσει την ύπαρξή της, τη σπρώχνει σε κινήσεις που αντί να στηρίζουν, χτυπούν πισώπλατα τους αγώνες και τα επιτεύγµατα του Σωµατείου και των εργαζοµένων. Για µία ακόµα φορά η νοσηρότητα της ηγεσίας του ΣΚΕΕΠ είναι ανίκητη.

Ευτυχώς για τους εργαζόµενους, η Συµφωνία ήδη υλοποιείται σε πολύ µεγάλο µέρος της εντός του 2016, όπου τα ψέµατα και η επιχείρηση λάσπης για άλλη µία φορά θα καταπέσουν ως χάρτινος πύργος όπως κατέπεσαν και όλα τα προηγούµενα που λέγανε καθώς δεν δικαιώθηκαν ούτε µία φορά. Αυτή η ∆ιοίκηση του Σωµατείου που οι εργαζόµενοι το εµπιστεύονται από το 2007 και µετά, ήταν
αυτό που οδήγησε µε τους αγώνες των εργαζοµένων σε πολύ µεγάλες επιτυχίες κατοχυρώνοντας και διατηρώντας την ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό.
Συµβάσεις που λειτουργούν και στηρίζουν τις ζωές όλων µας σε µία Ελλάδα των µνηµονίων και της ισοπέδωσης όλων των δικαιωµάτων και των κατακτήσεων των εργαζοµένων.

Αυτά λοιπόν έκανε το «εργοδοτικό Σωµατείο – Προεδρείο» στην Ελλάδα της κρίσης και της χρεοκοπίας, που τα λουκέτα στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις πέφτουν το ένα µετά το άλλο και η ανεργία αυξάνεται συνεχώς

Αντιθέτως οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και σήµερα ΣΚΕΕΠ, το 2011 ήταν απέναντι χέρι – χέρι µε την Εταιρεία, προσπαθώντας µε κάθε τρόπο να κάµψουν το αγωνιστικό φρόνηµα των εργαζοµένων µε βρώµικα παιχνίδια όπως οι ατοµικές συµβάσεις και η πρόταση της τότε ΠΑΣΚΕ και σήµερα ΣΚΕΕΠ, να δεχθούµε 2 µισθούς πριµ λιγότερους από το εισόδηµά µας, προκειµένου όπως έλεγαν «να έχουµε σύµβαση γιατί µας παραδώσανε σύµβαση» ενώ ταυτόχρονα το Προεδρείο εισέπραττε εξώδικα µε την απειλή της απόλυσης. 

Ευτυχώς οι εργαζόµενοι δεν παρασύρθηκαν ούτε το 2011, ούτε το 2014, µας εµπιστεύθηκαν και έχουµε σήµερα αξιοπρεπή Σύµβαση και Εσωτερικό Κανονισµό. 

Με την τελευταία Συµφωνία µπήκαν οι βάσεις για ασφαλή οργανογράµµατα, προγράµµατα εκπαίδευσης, εισήχθη ο θεσµός του εφεδρικού χειριστή, γίνονται περιγραφές θέσεων εργασίας όπως και επικαιροποίηση των διαδικασιών.

 Αυτοί που πάλι µας καλούσαν να µην προχωρήσουµε στην υλοποίηση της 10ηµερης απεργίας γιατί ήταν «ικανοποιητικά» τα όσα µέχρι τότε είχαν επιτευχθεί, τώρα µας καλούν να καταψηφίσουµε τη ∆ήλωση - Συµφωνία της 10/02/16 που κατοχυρώνει επιπλέον όσα αναλυτικά παραπάνω αναφέρουµε.

Οι εργαζόµενοι δεν θα επιτρέψουν όπως και στο παρελθόν, να χαθούν όσα µε αγώνες κερδήθηκαν. Θα στηρίξουν την προσπάθεια του Σωµατείου και θα παλέψουν όχι µόνο για άµεση υλοποίηση της συµφωνίας της 10/02/16, αλλά και για τη διεύρυνσή της, ενωµένοι, συσπειρωµένοι γύρω από το συνδικάτο, αποφασισµένοι να στηρίξουν τη δουλειά και τη ζωή τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Σας καλούµε να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες του ψεύδους και της λασπολογίας, να προσέλθετε µαζικά στις ψηφοφορίες µας, καταδικάζοντας µε την ψήφο σας πολιτικές και πρακτικές που στόχο έχουν να ζηµιώσουν τους εργαζόµενους.

                  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

                          ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΑΤ 

                     ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ∆ΗΛΩΣΗ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ της 10/02/16

                                    ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΟΧΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου