Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη αντιπροσωπείας των ΕΛΠΕ στη Χίο


Η φωτογραφία από το energyworld.gr

Επίσκεψη στη Χίο για ενημέρωση αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων "HELPE Village", αλλά και για συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο των Ελληνικών Πετρελαίων, με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη.

Το Κέντρο που κατασκευάστηκε με υποδομή και εξοπλισμό που προσέφεραν τα ΕΛΠΕ μπορεί να στεγάσει περισσότερους από 1.100 πρόσφυγες σε συνολικά 75 οικίσκους, που μετασκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νησί, σε έκταση του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ, στο χωριό Χαλκειός.


Η αντιπροσωπεία των ΕΛ.ΠΕ ενημερώθηκε διεξοδικά για τη διαδικασία..

καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων από τον Αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπο Λώλο, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής. Σε δηλώσεις του, ο κ. Στεργιούλης επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι "η δημιουργία του χώρου προσωρινής φιλοξενίας και καταγραφής προσφύγων, με πρωτοβουλία της εταιρείας, με τη συμπαράσταση του Ελληνικού Στρατού και την αμέριστη στήριξη και αποδοχή των τοπικών κοινωνιών, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι, όταν εταιρείες, τοπικές κοινωνίες και το κράτος, συνεργάζονται, δεν υπάρχει τίποτε να μας φοβίσει".

Ανέφερε ακόμη ότι η προσπάθεια της εταιρείας έχει διαβαλκανικό χαρακτήρα, καθώς θα έρθουν εθελοντές και προϊόντα και προσφορές από όλες τις βαλκανικές χώρες που δραστηριοποιούνται τα ΕΛΠΕ.


Το κλιμάκιο των ΕΛ.ΠΕ είχε, επίσης, συναντήσεις με τους βουλευτές του νησιού, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Νότη Μηταράκη, εκπροσώπους της Στρατιωτικής ηγεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στη περιοχή.


Αμέσως μετά, ο κ. Στεργιούλης εξήγγειλε την εκ νέου κατασκευή της παιδικής χαράς στο χωριό Χαλκειός με δαπάνη των ΕΛ.ΠΕ, ενώ παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Καρμαντζή, κάρτες καυσίμων για την πυροπροστασία της Χίου. Η αντιπροσωπεία των ΕΛΠΕ μετέβη και στην έδρα της ΜΚΟ "η Κιβωτός του Κόσμου", όπου εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της δράσης της.


Τις ευχαριστίες του για την προσφορά των ΕΛΠΕ προς την τοπική κοινωνία εξέφρασε, τέλος, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου