Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πετρέλαιο: Επενδυτικά στοιχήματα για πτώση έως τα 15 δολάρια για το 2016!

Πετρέλαιο: Επενδυτικά στοιχήματα για πτώση έως τα 15 δολάρια για το 2016!
Υπάρχουν ορισμένοι «επιθετικοί» επενδυτές οι οποίοι αγοράζουν options τα οποία θα τους προσφέρουν αποδόσεις μόνο εάν το πετρέλαιο υποχωρήσει στα 15 δολάρια το βαρέλι.

Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη ότι ορισμένοι επενδυτές εκτιμούν πως οι τιμές ενέργειας θα «βουτήξουν» ακόμη χαμηλότερα το επόμενο έτος.

Οι «αρκούδες» επιστρέφουν καθώς...
ο OPEC δεν μειώνει την παραγωγή του, το Ιράν ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές ενώ ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία, επίσης συνεχίζουν να αυξάνουν τη δική τους παραγωγή.



«Βλέπουμε την υπερπροσφορά να συνεχίζεται και το 2016», τονίζει ο Jeffrey Gurrie, επικεφαλής αγορών εμπορευμάτων στην Goldman Sachs Group, ενώ σε report του προσέθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος η τιμή πετρελαίου να υποχωρήσει έως τα 20 δολάρια, προκειμένου να υπάρξει εξαναγκασμός διακοπής παραγωγής.

Τέτοιου είδους απαισιόδοξες προβλέψεις έχουν οδηγήσει τους επενδυτές στην τοποθέτηση put options – μέσω των οποίων μπορούν να προχωρήσουν σε πώληση όταν το asset στο οποίο έχουν επενδύσει φθάσει σε μία συγκεκριμένη τιμή, αλλά εντός, επίσης, συγκεκριμένου χρονικού ορίου – με τιμή πώλησης στα 30, 25, 20 ή ακόμη και 15 δολάρια το βαρέλι, βάσει στοιχείων των New York Merchantile Exchange και U.S. Depository Trust & Clearing Corp.

Τα put options για υποχώρηση του αμερικανικού αργού (WTI) στα 20 ή 30 δολάρια εντός του 2016 έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ αυτά για πτώση κάτω από τα 25 δολάρια δεν είναι και τόσα πολλά.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές τοποθετούνται σε τέτοιου είδους «στοιχήματα» όχι μόνο γιατί πιστεύουν ότι οι τιμές θα πέσουν ακόμη χαμηλότερα, αλλά και ως ένα είδος προστασίας.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου