Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Φτάνει με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, λέει η Κίνα στον ΟΠΕΚ


Η Κίνα, μεγαλύτερη καταναλωτής ενεργείας στον κόσμο, έστειλε το εξής μήνυμα προς τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC): "Φτάνει με την πτώση του πετρελαίου".

Η απόφαση της Κίνας να αναστείλει τις μειώσεις στις τιμές καυσίμων ενώ το αργό συνεχίζει την πτωτική του πορεία, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ΟΠΕΚ: οι τιμές είναι υπερβολικά χαμηλές, σύμφωνα με έκθεση του Sanford C. Bernstein & Co. Η κίνηση αυτή ωθεί τον OPEC να βάλει στόχο να μην πέσει το πετρέλαιο ξανά κάτω από τα 38 δολάρια το βαρέλι.

Όπως μεταδίδει το...
αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις περαιτέρω μειώσεις των τιμών των καυσίμων, παρά το γεγονός ότι η πτωτική πορεία του πετρελαίου δεν φαίνεται να τελειώνει. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί η ζήτηση βενζίνης στη χώρα κατά 10,4% το 2015 σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Υπενθυμίζεται ότι ο OPEC αύξησε το όριο παραγωγής πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών χρόνων, με αποτέλεσμα το Brent να καταγράψει απώλειες 14% αυτόν τον μήνα.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου