Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Επείγουσα γεώτρηση από Total - Επιστρέφει στο οικόπεδο 11

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Επείγουσες συναντήσεις πραγματοποιεί επιτελείο στελεχών του γαλλικού κολοσσού TOTAL με εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να κινήσει τις διαδικασίες για επίσπευση γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Κι αυτό, τη στιγμή που μέχρι πρόσφατα είχε διαφανεί ότι μειώνει το ενδιαφέρον της.

Τα τελευταία 24ωρα το επιτελείο της TOTAL στη Λευκωσία διερευνά στις επαφές του αν υπάρχει δυνατότητα για διαδικασίες-εξπρές, που θα της εξασφαλίσουν τις άδειες και εγκρίσεις για εργασίες σε στεριά και θάλασσα για γεώτρηση στο  τεμάχιο 11 το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα έχει προγραμματίσει και δεύτερη γεώτρηση αμέσως μετά στις παρυφές του υποθαλάσσιου όρους του «Ερατοσθένη», όπου πιθανότατα εκτός από φυσικό αέριο να αναζητήσει και πετρέλαιο.

Δεν κρύβουν, ότι με τα νέα...
δεδομένα που δημιούργησε το αιγυπτιακό «Ζορ» και τον νέο γεωλογικό χάρτη που σχημάτισαν, το «11» μόνο «αδιάφορο» –όπως αρχικά το χαρακτήρισαν– δεν είναι. Τρέχουν να προλάβουν γεώτρηση πριν τον Φεβρουάριο, οπότε και λήγει η άδεια τους για γεώτρηση και τα δικαιώματα του τεμαχίου επιστρέφονται στη Δημοκρατία.  

Ο νέος διευθυντής της ΤΟΤΑΛ στην Κύπρο, έχει στόχο να εξασφαλίσει το συντομότερο όλες τις άδειες και εγκρίσεις που απαιτούνται (από υπουργείο Εργασίας, Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, υπουργείο Ενέργειας κ.α.) και στη συνέχεια να απευθυνθεί στην Κυβέρνηση για την άδεια γεώτρησης.

Το επιτελείο της TOTAL στελέχωσε εκ νέου πλήρως τα γραφεία της εταιρείας στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες, στέλλοντας πολυμελή ομάδα να βοηθήσει τον εδώ νέο διευθυντή τους ώστε να πάρει τις εγκρίσεις και να φέρει γεωτρύπανο.

(Φιλελεύθερος)


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου