Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Το Ιράν καλεί τον ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου

Το Ιράν καλεί τον ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου
Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή αργού προκειμένου να ενισχυθούν οι τιμές και να κυμανθούν από 70-80 δολάρια το βαρέλι, επισήμανε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Namdar Zanganeh καθώς η χώρα του προετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή στον απόηχο των οικονομικών κυρώσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Κανείς δεν είναι ευτυχής» με τα σημερινά επίπεδα των τιμών πετρελαίου, δήλωσε ο Zanganeh σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη. «Ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να αποφασίσει για τη διαχείριση της αγοράς, μειώνοντας το επίπεδο της παραγωγής» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν αναμένει η ομάδα παραγωγών να αποφασίσει να περιορίσει παραγωγή όταν οι υπουργοί της συναντηθούν τον επόμενο Δεκέμβριο.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών έχει...
υπερβεί τον επίσημο στόχο παραγωγής για 16 συνεχόμενους μήνες, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να προασπίσει τις πωλήσεις του εν μέσω της παγκόσμιας πλεονάζουσας προσφοράς.

Το Ιράν από την πλευρά του πιέζει να ενισχύσει τις συνολικές πωλήσεις πετρελαίου, μετά την υποχώρηση που σημείωσαν όταν οι ΗΠΑ και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις επέβαλαν στη χώρα κυρώσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Εμείς δεν θα ζητήσουμε την άδεια από κανέναν για την παραγωγή μας,» δήλωσε ο Zanganeh και πρόσθεσε:

«Θα φέρουμε παραγωγής μας πίσω στην αγορά, και η αγορά θα το απορροφήσει.»


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου