Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σωματεία προς Βρυξέλες: Σώστε τους εργαζόμενους στον άνθρακα και τις ρυπογόνες βιομηχανίες


Τα επαγγελματικά σωματεία της Ε.Ε. κάλεσαν την περασμένη Παρασκευή τις Βρυξέλες και τα κράτη να προσφέρουν στήριξη στους εργαζόμενους περιοχών όπου φιλοξενούνται ρυπογόνες βιομηχανίες.

Υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στις εν λόγω βιομηχανίες είναι αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο μέλλον, καθώς η Ε.Ε. στρέφεται ολοένα και περισσότερο σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων. Στα πλαίσια αυτά, τα σωματεία δήλωσαν ότι είναι απαραίτητη η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά με έναν δίκαιο τρόπο που θα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στα ...
πλαίσια της συνάντησης των σωματείων στο Παρίσι, όπου κάλεσαν για την οικονομική στήριξη των ρυπογόνων βιομηχανιών και των περιοχών που τις φιλοξενούν.

Σημειώνεται ότι για παράδειγμα στον κλάδο του άνθρακα, απασχολούνται 240.000 εργαζόμενοι ανά την Ευρώπη, οι οποίοι συνήθως είναι συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένες περιοχές. Στην Πολωνία, 90.000 άνθρωποι εργάζονται στον άνθρακα στα νότια της χώρας. Όπως τόνισε η αναπ. γ.γ. του συνδέσμου άνθρακα και λιγνίτη (Euracoal), Μαγκνταλένα Κοσούρι, «αν ο κλάδος καταρρεύσει, αυτό θα προκαλέσει τεράστια περιφερειακά προβλήματα». Για το λόγο αυτό, ο σύνδεσμος συνομιλεί με τις Βρυξέλες ώστε η μετάβαση προς την πράσινη οικονομία να πραγματοποιηθεί σταδιακά και χωρίς τριγμούς.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου