Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Θετικό κλείσιμο για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο ελλαδα
Με κέρδη ολοκλήρωσαν τόσο της συναλλαγές της Παρασκευής όσο και της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αισιόδοξες δηλώσεις της επικεφαλής της Janet Yellen για την αμερικανική οικονομία έδωσαν ώθηση στις προοπτικές για τη ζήτηση του αργού.

Οι τιμές του "μαύρου χρυσού" έλαβαν περαιτέρω στήριξη και από τα επίσημα στοιχεία που εμφάνισαν αριθμητική πτώση στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης αργού στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο αργού...
τύπου WTI παραδόσεως Νοεμβρίου, που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έκλεισε στα 45,70 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 79 σεντς ή 1,8%. Με βάση το κλείσιμο του συμβολαίου Οκτωβρίου της προηγούμενης Παρασκευής, οι τιμές ενισχύθηκαν 2,3% στην εβδομάδα, ενώ το συμβόλαιο Νοεμβρίου βρέθηκε 1,5% υψηλότερο σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Στο μεταξύ, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το αργό τύπου brent παραδόσεως Νοεμβρίου, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 43 σεντς, ή 1% υψηλότερα στα 48,60 δολ. το βαρέλι. Το συμβούλιο εμφάνισε κέρδη μεγαλύτερη του 2% για την εβδομάδα. 

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου