Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

OΠΕΚ: Στα 80 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του πετρελαίου το 2020

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΠΕΚ
Ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί σταδιακά έως 80 δολάρια το βαρέλι το 2020, καθώς η αύξηση εκτός των μελών του αποδυναμώνεται.

Η μέση τιμή πώλησης του ΟΠΕΚ θα αυξηθεί κατά περίπου 5 δολάρια κάθε χρόνο έως το 2020 από τα 55 δολάρια φέτος, σύμφωνα με μια εσωτερική έκθεση της έρευνας του οργανισμού, όπως μεταδίδει το Bloomberg News.

Το Ιράν και η Βενεζουέλα δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δουν μια τιμή τουλάχιστον 70 δολάρια αυτό το μήνα και οι περισσότερες χώρες- μέλη δεν μπορούν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τρέχουσες τιμές.

Η τιμή του αργού έχει...
υποχωρήσει περισσότερο από 50% τον προηγούμενο χρόνο ακολουθώντας τη στρατηγική της Σαουδικής Αραβίας να υπερασπιστεί το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά έναντι των ανταγωνιστών όπως το αμερικάνικο σχιστολιθικό πετρέλαιο. Τόσο ο ΟΠΕΚ όσο και Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένουν αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς καθώς οι τιμές υποχωρούν.

Η παραγωγή από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ θα είναι 58,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2017, 1 εκατομμύριο λιγότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη σύμφωνα με την εσωτερική έκθεση.

Ο ΟΠΕΚ αναμένει μικρή ώθηση στην παγκόσμια ζήτηση μεσοπρόθεσμα, ως αποτέλεσμα του φθηνότερου πετρελαίου με την ημερήσια κατανάλωση να αυξάνεται περίπου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια το χρόνο σε 97,4 εκατ. βαρέλια το 2020 σύμφωνα με την έκθεση.

Ενώ η ζήτηση από Κίνα, Ρωσία και τα μέλη του ΟΠΕΚ  θα αυξάνεται πιο αργά από τις προβλέψεις πριν ένα χρόνο, τα αναπτυσσόμενα κράτη εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασης.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου