Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεµβρίου 2015, η Εταιρεία ανακοίνωσε τα « µέτρα» που αποφάσισε, µετά « την ολοκλήρωση της Εσωτερικής Τεχνικής ∆ιερεύνησης», του τραγικού δυστυχήµατος της 8ης Μαΐου στις Β.Ε.Α.

Από την ανακοίνωση αυτή προκύπτει δυστυχώς, η προσπάθεια της Εταιρείας να κλείσει συνοπτικά και γρήγορα το θέµα, φορτώνοντας όλες τις ευθύνες σε ορισµένους εργαζόµενους άµεσα εµπλεκόµενους, χωρίς να αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της ∆ιοικητικής και ∆ιευθυντικής ιεραρχίας, για τις µειώσεις προσωπικού, την πίεση – εντατικοποίηση, την ελλιπή εκπαίδευση και την γενικευµένη εργολαβοποίηση που επέβαλλε η Εταιρεία τα προηγούµενα χρόνια, όπως και την έλλειψη έµπειρου και εκπαιδευµένου προσωπικού στα Τµήµατα Παραγωγής και Συντήρησης, βάζοντας τα κέρδη τους πάνω από τους ανθρώπους.

Το ότι η νέα διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ., δήλωσε πως...
θα αλλάξει πολιτική, δεν απαλλάσσει την Εταιρεία από τις τεράστιες ευθύνες της. Έτσι όσα αναφέρουν για « νέα συστήµατα Ασφαλείας», για « δοµηµένα προγράµµατα δράσεων», για « αναθεώρηση και εντατικοποίηση των προγραµµάτων εκπαίδευσης», αλλά και τα περί νέων Οργανογραµµάτων και µετακινήσεων « έµπειρων στελεχών», είναι µέχρι στιγµής µόνο λόγια και δεν έχουν καµία σχέση µε τα πραγµατικά προβλήµατα που υπάρχουν και τις λύσεις που απαιτούνται..

Σαν Σωµατείο, τους ξεκαθαρίζουµε πως αν δεν γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο

Οργανόγραµµα, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των Τµηµάτων στην Παραγωγή, την Συντήρηση αλλά και στα Τµήµατα Υποστήριξης και περιοριστεί η Εταιρεία µόνο σε ανακύκλωση ορισµένων στελεχών από τη µία θέση στην άλλη, το µόνο που θα πετύχουν είναι να « κουκουλώσουν» το πρόβληµα και να κινδυνεύουµε να ξαναζήσουµε τα ίδια δραµατικά συµβάντα και αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουµε να συµβεί.

Είναι πρόκληση να λένε ότι « εκπόνησαν νέο Οργανόγραµµα», όταν αυτή η συζήτηση µόλις τώρα ξεκινάει ουσιαστικά µε τις συναντήσεις των Επιτροπών Εταιρείας- Σωµατείου. Το ίδιο ισχύει και για τα ζητήµατα εκπαίδευσης του προσωπικού, που είναι ένα από τα θέµατα που ξεκίνησαν να συζητιούνται στις Επιτροπές. Όλα αυτά µας δείχνουν πως η Εταιρεία δυστυχώς δεν έβγαλε τα συµπεράσµατα που έπρεπε και θέλει να « ξεµπερδέψει» δείχνοντας µόνο 3-4 ανθρώπους.

Τους το δηλώνουµε λοιπόν καθαρά. ∆εν θα επιτρέψουµε να γίνει κάτι τέτοιο.

Απαιτούµε να προχωρήσουν άµεσα όλες οι απαραίτητες αλλαγές σε Οργανογράµµατα, Προγράµµατα Εργασίας και Εκπαίδευσης, αλλά και οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, για να σταµατήσουν τα 12ωρα και η πέρα από κάθε παραγωγική λογική και ασφαλή πρακτική εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Σαν Σωµατείο είµαστε αποφασισµένοι να δώσουµε ένα τέλος σε όλες εκείνες τις πολιτικές και τις λογικές που µας έφτασαν µέχρι τα δραµατικά συµβάντα του Μαΐου και γι’ αυτό παλεύουµε καθηµερινά.

Η συµµετοχή και η συσπείρωση όλων των εργαζοµένων δίπλα στο Σωµατείο είναι προϋπόθεση για να τα καταφέρουµε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου