Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κερδοφόρες οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου, παρά την ραγδαία πτώση του «μαύρου χρυσού»

Κερδοφόρες οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου, παρά την ραγδαία πτώση του «μαύρου χρυσού»
Μπορεί οι τιμές του πετρελαίου να καταρρέουν επηρεάζοντας άμεσα την ρωσική οικονομία, ωστόσο, οι ρωσικές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου αναδεικνύονται οι μεγάλοι νικητές σε αυτή την μάχη σε σχέση με τις Δυτικές.

Συγκεκριμένα, η OAO Rosneft και η Lukoil PJSC, δύο από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου, καθώς επίσης και η OAO Gazprom Nef, βασισμένοι σε στοιχεία όπως οι ταμειακές ροές, τα περιθώρια κέρδους και τις τιμές των μετοχών, έδειξαν να ανταποκρίνονται καλύτερα σε σχέση με εταιρείες όπως η Royal Dutch Shell Plc, η BP Plc, η Exxon Mobil Corp.

«Όταν οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, οι εταιρείες τη...
ς Δύσης υπέφεραν περισσότερο απ' ότι οι ρωσικές εταιρείες» δήλωσε ο Maxim Edelson, ανώτερος διευθυντής της Fitch Ratings στη Μόσχα. Επειδή οι ρωσικοί φορολογικοί συντελεστές προσαρμόζονται αυτόματα στις χαμηλές τιμές, οι ρωσικές εταιρείες απολαμβάνουν αυτή την πτώση, προσθέτει ο ίδιος.

Η βιομηχανία πετρελαίου αγωνίζεται να προσαρμοστεί στις νέες χαμηλές τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο, αν και οι περισσότερες εταιρείες έχουν υποστεί σοβαρές συνέπειες από την εξέλιξη αυτή, οι ρωσικές εταιρείες αποδείχθηκαν πιο ανθεκτικές. Οι μετοχές της Rosneft κατέγραψαν κέρδη 2,9% και της Gazprom Neft, 0,3% φέτος. Αντίθετα, οι μετοχές της Shell Β, είχαν απώλειες 27% και της ΒP, 16%.

Σχεδόν όλες οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες παραγωγής και διύλισης κατέγραψαν κέρδη προ φόρων το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου