Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Βελτιωμένες προσφορές από τα ΕΛΠΕ στο διαγωνισμό για τα χερσαία οικόπεδα


Τα ΕΛΠΕ, με βάση το εκδηλωμένο επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον για έρευνα και παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης να βελτιώσουν τις αρχικές προσφορές τους στις περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου και, ως εκ τούτου, υπέβαλλαν βελτιωμένες προσφορές και για τις δύο περιοχές.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «όλες οι προσφορές μας βασίζονται πάντοτε στην εμπειρία μας από παλαιότερες έρευνες που έχουμε κάνει στη Δ. Ελλάδα, είναι ορθολογικές και απολύτως συμβατές με τη διεθνή πρακτική στην έρευνα πετρελαίου και, φυσικά, πληρούν αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε την...
ανακοίνωση από την Επιτροπή της αιτιολογημένης βαθμολόγησης, αξιολόγησης και κατάταξης των προσφορών, όπως περιγράφεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού και όπως μας έχει διευκρινίσει προφορικά σε πρόσφατη συνάντηση η Επιτροπή, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να καταθέσουμε στη συνέχεια τις τελικές μας προσφορές».

Όπως είχε ξαναγράψει το Energypress η Επιτροπή Αξιολόγησης είχε ζητήσει από Energean και ΕΛΠΕ να καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές στο διαγωνισμό για τα χερσαία οικόπεδα, σε τεχνικό και οικονομικό (μπόνους υπογραφής, μίσθωμα του δημοσίου κ.λπ.) επίπεδο, μέχρι την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Για την επίσπευση της διαδικασίας είχε δώσει το «πράσινο φως» ο απελθών υπουργός Πάνος Σκουρλέτης σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το υπουργείο είχε υπογράψει απόφαση που παρέτεινε έως την 31η Οκτωβρίου την αξιολόγηση των προσφορών. Όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Έτσι, η διαδικασία επανέρχεται κοντά στο αρχικό της χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές που διατέθηκαν για έρευνα υδρογονανθράκων είναι της Άρτας - Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Πελοποννήσου. Η προκήρυξη για τη διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες, δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις 5 Νοεμβρίου 2014 και μετά από τρεις μήνες, δηλαδή στις 6 Φεβρουαρίου 2015, κατατέθηκαν οι προσφορές από τις ελληνικές εταιρίες ΕΛΠΕ και Energean Oil and Gas.

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΠΕ κατέθεσαν φακέλους για τις περιοχές Άρτα - Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος, και η Energean για τις περιοχές Άρτα - Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου