Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑΙΠΕΔ: Δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου για τα φετινά έσοδα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΙΠΕΔ
Μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar υποστήριξε στο Reuters ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο ίδιος είπε πως για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι Αζέροι μπορεί να αποκτήσουν το 49% και όχι το 66% που προβλέπονταν αρχικά, ενώ ενδιαφέρον για το υπόλοιπο 17% έχουν εκδηλώσει ισχυροί ευρωπαϊκοί όμιλοι όπως η Βελγική Fluxys.

Ο κ. Πιτσιόρλας εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την ...
ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον Αστέρα Βουλιαγμένης παρά την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το ειδικό χωροταξικό σχέδιο. «Εκτιμώ πως οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές θα ολοκληρωθούν σύντομα και πως μπορεί να βρεθεί λύση που θα καλύπτει το επιχειρηματικό τους σχέδιο και τις απαιτήσεις του δικαστηρίου» δήλωσε στην ίδια συνέντευξη.

Οσο για τους στόχους εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υποστήριξε πως φέτος δεν θα καλυφθούν εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας (ύψους 1,2 δισ. ευρώ) για παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στο σχήμα υπό τη γερμανική Fraport.

Το νέο μνημόνιο προβλέπει έσοδα 1,4 δισ. ευρώ φέτος, με τον κ. Πιτσιόρλα να υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο είναι πλέον ανέφικτο. Ωστόσο θεωρεί πως μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι εσόδων του 2016. Προβλέπεται πως η Ελλάδα πρέπει να αντλήσει 3,7 δισ. ευρώ από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ στα 1,3 δισ. ευρώ βρίσκεται ο στόχος του 2017.

Ειδικά για το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων, ο Στ. Πιτσιόρλας υποστηρίζει πως «αν η Fraport δεν είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία τον Οκτώβριο που λήγει η εγγυητική επιστολή της, τότε μπορούμε να συζητήσουμε μια μικρή παράτασή της». Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν τον προηγούμενο μήνα πως δεν αναμένουν ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός του 2015.

Εν τω μεταξύ αύριο συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου, όπως συνέβη και στον ΟΛΠ  να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ  και να διατεθεί αρχικά το 51%. Και οι οκτώ όμιλοι που βρίσκονται στο τελικό στάδιο εξακολουθούν να ενδιαφέρονται υποστήριξε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου