Ο αναλυτής John Kilduff εκτιμά ότι η τιμή του αμερικανικού αργού μπορεί να φτάσει τα 30-40 δολ./βαρέλι, ενώ προβλέπει ανάκαμψη το επόμενο έτος. Η πτώση αποδίδεται στην υποτίμηση του κινεζικού γουάν, που επιταχύνει τις εξελίξεις.
Το αμερικανικό αργό μπορεί να πέσει στα 30 με 40 δολάρια το βαρέλι πιο σύντομα από το αναμενόμενο, έπειτα από την υποτίμηση του κινέζικου γουάν, υποστήριξε ο αναλυτής John Kilduff την Τετάρτη.
Το ιδρυτικό μέλος της Again Capital είχε εκτιμήσει τον περασμένο μήνα ότι...
η τιμή του βαρελιού θα αγγίξει τα 30 δολάρια, ωστόσο τόνισε μιλώντας στο CNBC ότι οι εξελίξεις στην Κίνα ενδεχομένως «έσπρωξαν» το χρονοδιάγραμμα μπροστά. Όπως επεσήμανε, αναμένει να δει το αμερικανικό αργό στα 30 δολάρια μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ θα ακολουθήσει μία ανάκαμψη που θα τοποθετήσει το κόστος του περίπου στα 50 δολάρια το επόμενο έτος.
«Έρχεται νωρίτερα. Έρχεται γρήγορα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό η τιμή του καυσίμου να φτάσει ακόμη και τα 20 δολάρια, αλλά αυτό θα αποτελούσε υπερβατική πορεία προς τα κάτω. «Κάνουμε αυτά τα συνεχόμενα βήματα προς τα κάτω και δεν έχουμε φτάσει σε επίπεδα "κάθαρσης" που απαιτούνται στις αγορές βασικών προϊόντων, προκειμένου να καθιερωθεί ένα κατώτατο σημείο», εξήγησε.
Το κινεζικό γουάν έφτασε σε χαμηλά τεσσάρων ετών την Τετάρτη, αφού η χώρα επέτρεψε την περαιτέρω αποδυνάμωσή του, μετά την υποτίμηση, προκειμένου να στηρίξει τη βραδυκίνητη οικονομία της, στο πλαίσιο της οποίας η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε μικρότερη αύξηση από το αναμενόμενο τον Ιούλιο.
Οι τιμές του πετρελαίου αρχικά έπεσαν την Τετάρτη, ωστόσο στηρίχθηκαν από μια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, η οποία συμπεραίνει ότι η παγκόσμια ζήτηση για το αργό αυξάνεται, λόγω των χαμηλών τιμών.
Όπως τόνισε ο Kilduff, η προσφορά πετρελαίου ενδεχομένως να πέσει κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τη Σαουδική Αραβία στο συμπέρασμα ότι η πολιτική της να κρατά την παραγωγή σταθερή, ώστε να διατηρήσει το μερίδιό της στην αγορά, έχει αποδώσει πιέζοντας τους Αμερικανούς παραγωγούς σχιστόλιθου. Κατά συνέπεια, οι Σαουδάραβες μπορεί τελικά να μειώσουν την προσφορά, εκτίμησε ο αναλυτής.
Πάντως, ο Kindull τόνισε ότι αν και όταν ανακάμψουν οι τιμές το επόμενο έτος, οι Αμερικανοί παραγωγοί μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή και να οδηγήσουν σε νέο κορεσμό.
ΠΗΓΗ:euro2day.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου