Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ερευνητικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων ιδρύει το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερευνητικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων ιδρύει το Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ερευνητικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων θα ιδρύσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με στόχο την υποστήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, και την προώθηση, δημιουργία και υποστήριξη εταιρειών παροχής υπηρεσιών προς τη βιομηχανία πετρελαίων.

Το νέο Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων θα....
στεγασθεί, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (29.10.2014), στον χώρο Στέγης Αγίου Χαραλάμπους (παλιό Λεπροκομείο) στη Λάρνακα. 

Στον ίδιο χώρο, συνολικής έκτασης 54.000m², θα εγκατασταθούν, επίσης, το Κέντρο Ενάλιας Αρχαιολογίας, το Ωκεανογραφικό Κέντρο και το Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Υδρογονανθράκων του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει ήδη υποβάλει επιχειρησιακό πλάνο για το έργο αυτό, στις 9 Ιουνίου 2015, στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στους υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και στον δήμαρχο Λάρνακας.

Όπως δήλωσαν ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μάνθος Μαυρομμάτης, το Ινστιτούτο θα βοηθήσει στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της προόδου και της αναζωογόνησης της οικονομίας της Λάρνακας. 

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης επισήμανε ότι «η εξέλιξη αυτή διανοίγει μια πολύ ευοίωνη προοπτική για την πόλη της Λάρνακας» και διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα σεβαστεί πλήρως το περιβάλλον και τον χώρο πρασίνου της περιοχής του παλιού Λεπροκομείου, σημειώνοντας πως το ίδρυμα αποτελεί έναν οργανισμό που έχει βραβευθεί πολλές φορές σε θέματα πράσινης ανάπτυξης.

«Το πανεπιστήμιο στοχεύει στο μέλλον, με την ανάπτυξη των ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών, να δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας φοιτητικής εστίας στη Λάρνακα. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σχεδιάζουμε την εποχή μετά τη λύση» του Κυπριακού, τόνισε.


ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου