Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών οι τιμές του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών κινείτο η τιμή του πετρελαίου σήμερα, μετά τις νέες ενδείξεις για αύξηση της πλεονάζουσας παραγωγής και τα στοιχεία για επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα, με τις τιμές του αργού να αναμένεται να καταγράψουν το πλέον αδύναμο τρίμηνο από το 2008.
Έρευνα του Reuters την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η παραγωγή πετρελαίου από τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) ανήλθε τον Ιούλιο στο υψηλότερο μηνιαίο επίπεδό της στην πρόσφατη ιστορία...
.
Η Σαουδική Αραβία και άλλα βασικά μέλη φαίνεται πως συνεχίζουν να ρίχνουν το βάρος στη διατήρηση του μεριδίου τους στην αγορά παρά στις τιμές, που έχουν υποχωρήσει φέτος 9%.
Η έλλειψη σχεδίου από τον ΟΠΕΚ αναφορικά με την επιστροφή περισσότερου ιρανικού πετρελαίου στην αγορά τροφοδότησε περαιτέρω τις ανησυχίες για την προσφορά του «μαύρου χρυσού». Το Ιράν αναμένει να αυξήσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα μόλις αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης και κατά ένα εκατ. βαρέλια την ημέρα εντός μηνών, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ζανγκανέχ.
Στις 11.50 ώρα Ελλάδας, το πετρέλαιο μπρεντ σημείωνε απώλειες 1,17 δολαρίου στα 51,04 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 50,85 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από τις 30 Ιανουαρίου.
Από τις αρχές του τρίτου τριμήνου η τιμή έχει υποχωρήσει περίπου 20%, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πτώση για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου από το 2008.
Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 75 σεντς στα 46,37 δολάρια αφού έπεσε νωρίτερα σε χαμηλό τετραμήνου στα 46,35 δολάρια.


ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου