Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας προς τον πρωθυπουργό για τον αγωγό ΤΑΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας προς τον πρωθυπουργό για τον αγωγό ΤΑΠ
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μέσω της οποίας ζητεί την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΠ, προκειμένου να μην περάσει μέσα από καλλιεργήσιμη γη και τα Τενάγη Φιλίππων, απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή...
:

Κύριε πρωθυπουργέ,

Στα πλαίσια της υλοποίησης της υποσχέσης που δώσατε στην Καβάλα, σχετικά με την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΠ από την καλλιεργήσιμη γη και τα Τενάγη Φίλιππων δώσατε εντολή στο ΥΠΑΠΕΝ να διερεύνηση την κατάσταση στην περιοχή μας και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που μας δημιουργεί η συγκεκριμένη όδευση του αγωγού.

Η διαβούλευση της κοινοπραξίας, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, με την τοπική κοινωνία δεν ήταν τίποτα άλλο παρά στημένες δημοσκοπήσεις και συγκεντρώσεις όπου υπάλληλοι της ίδιας της κοινοπραξίας εμφανίζονταν ως ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες γης. Καταγγείλαμε δημόσια τις απειλές των εκπροσώπων της κοινοπραξίας προς ιδιοκτήτες γης και αγρότες, προκειμένου να συναινέσουν στην παραχώρηση της γης τους. 

Εμφανίστηκαν επίσης ευχαριστήριες επιστολές σε ιδιοκτήτες γης και αγρότες για τη συμμετοχή τους στην διαβούλευση και την αποδοχή όδευσης, χωρίς ποτέ οι παραπάνω να συμμετείχαν στη διαβούλευση είτε να καλέστηκαν σε αυτή.

Την στιγμή που εσείς κ. Πρωθυπουργέ και ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζανης προσπαθείτε να λύσετε το πρόβλημα και παράλληλα να υπάρχουν και κάποια οφέλη για τη χώρα, μιας και δεν προβλέπονται στην αρχική συμφωνία, η κοινοπραξία βρήκε  αυτόν που θα την λυτρώσει, τον υπουργό κ Σταθάκη. 

Ο όποιος από καιρό έλεγε ότι, ο αγωγός ΤΑΠ είναι μια σωλήνα και τίποτα άλλο υιοθετώντας, με τα λεγόμενα του, τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που τόσο εσείς όσο κι εμείς κατηγορούσαμε ότι δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα σχετικά με την συμφωνία για τον αγωγό και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να εξυπηρετηθούν τα κέρδη της κοινοπραξίας.

Ο κ Σταθακης παρακάμπτοντας την εντολή σας να διερευνηθεί γενικότερα το θέμα της συμφωνίας του ΤΑΠ από το ΥΠΑΠΕΝ και ακυρώνοντας την προσπάθεια του, υπέγραψε μια απόφαση που λέει ότι έγινε κανονικά διαβούλευση, κάτι που όπως έχουμε καταγγείλει ουδέποτε έγινε. 

ΖΗΤΑΜΕ: 

• την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΠ από την καλλιεργήσιμη γη μας και τα Τενάγη Φιλίππων

• την  αναίρεση της απόφασης αυτής που ουσιαστικά μας οδηγεί στην σύγκρουση.

Μην μας ακυρώσετε την ελπίδα για δικαιοσύνη που γεννήθηκε από την εκλογή σας

Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας

ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου