Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Β. Βαρδινογιάννης: Υπομονή για ένα καλύτερο αύριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Β. Βαρδινογιάννης

Να έχουμε όλοι υπομονή και να περιμένουμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο. Με αυτό το μήνυμα έκλεισε προ ολίγου τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Motor Oil ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης.
Ερωτηθείς από μέτοχο να εκφράσει την εκτίμηση του για την πορεία της διαπραγμάτευσης σημείωσε ότι "αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους και κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση".

Νωρίτερα η Γ.Σ. ενέκρινε και τα εφτά θέματα της ημερήσιας διάταξης στα οποία περιλαμβανόταν η έγκριση των...
οικονομικών καταστάσεων και η μη διανομή μερίσματος καθώς και η πρόταση να μπορεί η εταιρεία να προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών μέχρι 2 εκατ. με κατώτατη τιμή τα 4 ευρώ και ανώτατη τα 10 ευρώ, με το πρόγραμμα να έχει διετή διάρκεια.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Πέτρος Τζαννετάκης χαρακτήρισε το 2014 ιστορική χρόνια λόγω της τεράστιας μείωσης των τιμών του πετρελαίου καθώς επίσης και των διακυμάνσεων στα περιθώρια αλλά και στις συναλλαγματικές διαφοροποιήσεις.
Όπως είπε, από τις διακυμάνσεις αυτές υπολογίστηκε ότι ο όμιλος έχασε 251 εκατ. ευρώ από τη μείωση της αξίας των αποθεμάτων.
Οι συνθήκες λειτουργίας συνέχισαν να είναι δύσκολες, αν και υπήρξαν κάποια σημάδια σταθεροποίησης και μικρής αύξησης, πρόσθεσε. 

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η Motor Oil έδωσε έμφαση στην αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων καθώς και στη διαφοροποίηση των προμηθειών, ενώ χαρακτήρισε σημαντική κίνηση την ανεξαρτητοποίηση της χρηματοδότησης της εταιρείας και την δημιουργία σχέσεων με τους προμηθευτές καθώς και την έκδοση του ομολογιακού που βοήθησε την εταιρεία και έδωσε την δυνατότητα αναχρηματοδότησης από τις τράπεζες.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου