Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ευνοϊκή συγκυρία για ΕΛΠΕ και Motor Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Το επιχείρημα όσων αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό τον κλάδο των διυλιστηριών και αφορούσε τις ζημιές των αποθεμάτων πλέον δεν υπάρχει, αφού το τρίμηνο έκλεισε σε σχετικά ουδέτερα επίπεδα γεγονός που θα αναδείξει το σύνολο της λειτουργικής δραστηριότητας στην τελική γραμμή. 

Και τα τρία διυλιστήρια των ΕΛΠΕ αναμένεται να εμφανίσουν...
λειτουργική κερδοφορία και μάλιστα στα επίπεδα των καλών εποχών του 2009 λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που επικράτησαν στα μεσογειακά περιθώρια διύλισης στο ξεκίνημα της χρονιάς. 

Στα θετικά του α’ τριμήνου και οι μειωμένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης λόγω της διατήρησης των χαμηλών τιμών της πρώτης ύλης, η καλή εικόνα της εσωτερικής αγοράς σε καύσιμα κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης καθώς και η επιστροφή της προσφοράς του Ιρανικού Πετρελαίου, όπου στην προ-εμπάργκο εποχή υπήρχαν ευνοϊκότεροι όροι πληρωμών και είναι καλύτερης ποιότητας. 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η περίοδος της κρίσης έχει αυξήσει το βαθμό αποτελεσματικότητας και των δύο εταιριών μέσω κινήσεων αναδιάρθρωσης οριζόντιας ολοκλήρωσης. 

Και οι δύο όμιλοι έχουν στραφεί πιο ενεργά στο εξωτερικό (το 66% και 50% του κύκλου εργασιών για Motor oil και Ελ. Πετρέλαια αφορούν εξαγωγές στο δ’ τρίμηνο του 2015) για την διατήρηση των πωλήσεων τους σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που πλέον τους δίνει πλεονέκτημα να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο βαθμό την πολύ ευνοϊκή συγκυρία.

ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου