Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Καθυστερεί η αναβάθμιση των ρωσικών διϋλιστηρίων


Η πτώση των πετρελαϊκών τιμών και οι δυτικές κυρώσεις περιορίζουν την πρόσβαση των ρωσικών διϋλιστηρίων σε πηγές χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να ζητήσουν από την κυβέρνηση να καθυστερήσει το πρόγραμμα αναβάθμισής τους.

Σύμφωνα με το..
Reuters, τα σχετικά συμβόλαια έχουν παγώσει, όπως τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού ινστιτούτου VNIPIneft, Βλαντιμίρ Καπούστιν. Το εν λόγω ινστιτούτο επιβλέπει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των διϋλιστηρίων και σύμφωνα με τον ίδιο παρατηρείται καθυστέρηση στην παράδοση του απαραίτητου εξοπλισμού από δυτικές εταιρείες.

Αρχικά, το πρόγραμμα αναβάθμισης αποφασίστηκε το 2011 ώστε να αυξηθεί η παραγωγή βενζίνης. Βάσει αυτού, προβλέπεται η εγκατάσταση 130 νέων μονάδων ως το 2020.

Εκτός από τους παραπάνω παράγοντες, το πρόγραμμα έχει επηραστεί και από το νέο φορολογικό καθεστώς που εισήγαγε η κυβέρνηση για τον κλάδο του πετρελαίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η διϋλιστική παραγωγή της Ρωσίας έχει αυξηθεί κατά 45% από το 2000, αγγίζοντας πέρυσι τους 294 εκατ. τόνους. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, 19 νέες μονάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος, έναντι οκτώ πέρυσι.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου