Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

"Ναι" εργοδοτών στην επένδυση των διαθεσίμων των Ταμείων σε κρατικά ρέπος

Αποτέλεσμα εικόνας για "Ναι" εργοδοτών στην επένδυση των διαθεσίμων των Ταμείων σε κρατικά ρέπος
Αποφασιστική ήταν η ψήφος των εκπροσώπων των τριτοβάθμιων εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) στο να μεταφερθούν ρευστά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ ύψους 120 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας στην προοπτική της επένδυσης τους σε κρατικά ρέπος. 

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ με το οποίο συνομίλησε...
το Capital.gr το αναλογικά μεγαλύτερο μέρος των ρευστών του φορέα προέρχεται από λογαριασμό όπου είναι κατατεθειμένα κεφάλαια για τις λειτουργικές δαπάνες. 

Ήταν οι τέσσερις ψήφοι του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ μαζί με άλλες δύο των εκπροσώπων των εργαζομένων του ΟΑΕΔ και του τέως ΟΕΕ – ΟΕΚ (συνολικά δηλαδή 6), εκείνες που έγειραν συντριπτικά την «πλάστιγγα» υπέρ της εισήγησης της νέας διοικήτριας του Οργανισμού, κ. Μαρίας Καραμεσίνη, για την επένδυση των ρευστών διαθεσίμων του. 

Οι τρεις από τέσσερις εκπροσώπους της ΓΣΕΕ ψήφισαν «παρών», ενώ ο τέταρτος (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) ψήφισε «κατά». 

Οι υπόλοιποι επτά κυβερνητικοί, κατά βάση, εκπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της εισήγησης. Έτσι διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα: 13 ψήφοι «ναι», 3 «παρών», 1 «κατά». 

Ο ίδιος πάνω – κάτω συσχετισμός αναμένεται να προκύψει στα Διοικητικά Συμβούλια και των άλλων μεγάλων ασφαλιστικών φορέων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ, ΕΤΕΑ) σε περίπτωση που αυτά συνεδριάσουν για να εξετάσουν την ανανεωμένη – μετά την ψήφιση της τροπολογίας της 19ης Μαρτίου – πρότασης των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για την επένδυση των ρευστών διαθεσίμων τους σε κρατικά ρέπος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η στάση των εκπροσώπων των εργοδοτικών οργανώσεων δεν ήταν «προσωπική» υπόθεση. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, δηλαδή λίγο πριν συνεδριάσει το ΔΣ του ΟΑΕΔ, συγκλήθηκαν έκτακτα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για να εξετάσουν τη στάση τους τόσο απέναντι στην εισήγηση της διοικήτριας του ΟΑΕΔ όσο και απέναντι σε αντίστοιχες εισηγήσεις των νέων διοικήσεων που αναμένονται –πιθανότατα- από την επόμενη εβδομάδα. Κορυφαίο στέλεχος της ΕΣΕΕ αναφέρει στο Capital.gr πως το προεδρείο της οργάνωσης αποφάσισε «ομόφωνα» να στηρίξει την επένδυση των ρευστών διαθεσίμων των ασφαλιστικών φορέων σε κρατικά ρέπος. 

Λίγο διαφορετική είναι η εικόνα στη ΓΣΕΒΕΕ, όπου το προεδρείο της οργάνωσης «δεν είχε απαρτία», σύμφωνα με στέλεχος γης με το οποίο συνομίλησε το Capital.gr, και έτσι «δεν ελήφθη καμία απόφαση». Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η γενική τάση είναι οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ να ψηφίσουν «υπέρ» ή «παρών» σε αντίστοιχες με του ΟΑΕΔ εισηγήσεις.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου