Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ανοδικά κινείται η τιμή του Brent λόγω Σαουδικής Αραβίας


Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε κατά περίπου τρία δολάρια το βαρέλι στα 59,78 δολάρια το βαρέλι μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Σαουδικής Αραβίας και των συμμαχικών της αραβικών χωρών στην Υεμένη, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η επίθεση εναντίον των ανταρτών Χούτι μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στις μεταφορές πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, αυξάνοντας την τιμή του προϊόντος, αναφέρει το Reuters.

Αντίστοιχη άνοδο με το μπρεντ καταγράφει και το αμερικανικό αργό με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,35 δολάρια το βαρέλι.

Την ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή εξέφρασε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η Κίνα καλεί όλες τις πλευρές να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και να λύσουν με διάλογο τις διαφορές τους.

«Η Σαουδική Αραβία ανέλαβε στρατιωτική δράση λέγοντας ότι οι Χούτι υποστηρίζονται από το Ιράν» σχολίασε ο Λι Γκουοφού, επικεφαλής του Κέντρου Μελετών για τη Μέση Ανατολή στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας.

«Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι ο πόλεμος μπορεί να εξελιχθεί σταδικά να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύρραξη. Και αυτό απασχολεί βαθύτατα την κινεζική κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο ίδιος.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου