Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Απαγωγή εργαζόμενων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη

Αποτέλεσμα εικόνας για Απαγωγή εργαζόμενων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη
Εννέα αλλοδαποί εργαζόμενοι σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη, οι οποίοι αγνοούνταν, έχουν απαχθεί, μετά από επίθεση που δέχθηκε ο χώρος όπου εργάζονταν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας. Οι εργαζόμενοι κατάγονται από την Αυστρία, την Τσεχία και επτά χώρες οι οποίες δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής Αλ Γάνι, οι οποίες βρίσκονται 700 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης έγινε την Παρασκευή, όπως είχε επιβεβαιώσει Λίβυος στρατιωτικός εκπρόσωπος στο δίκτυο BBC.

Οκτώ φρουροί των εγκαταστάσεων αποκεφαλίστηκαν από τους ενόπλους που πραγματοποίησαν την επίθεση.

Ο Λίβυος στρατιωτικός είχε δηλώσει ότι ένας εργαζόμενος πέθανε από καρδιακή προσβολή, καθώς έγινε μάρτυρας των αποκεφαλισμών. Οι μη Ευρωπαίοι απαχθέντες κατάγονται από το Μπαγκλαντές, τις Φιλιππίνες, καθώς και από μία αφρικανική χώρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αυστριακής διπλωματίας.

Οι απαχθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες όταν απομακρύνθηκαν μαζί με τους απαγωγείς τους από τον χώρο δεν ήταν τραυματίες, εργάζονται για την εταιρεία Value Added Oilfield Services (VAOS).



ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου