Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Statoil: Project για την πρώτη μη επανδρωμένη πλατφόρμα πετρελαίου στη Νορβηγία


Λεπτομερές σχέδιο υπέβαλε η Statoil στην κυβέρνηση της Νορβηγίας, βάσει του οποίου θα αναπτύξει και θα διαχειριστεί τη λειτουργία ενός πρότζεκτ αξίας 8,2 δισ. κορόνων (940 εκατ. δολαρίων) που έχει σχεδιαστεί για να πιέσει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου από την περιοχή Oseberg της Βόρειας Θάλασσας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, πρόκειται για μια «σπάνια απόφαση για επένδυση» εν μέσω μιας κατάρρευσης στις τιμές του αργού. Το πρότζεκτ Vestflanken 2 έχει σχεδιαστεί για την ...
εξόρυξη 110 εκατ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου χάρη στην πρώτη μη επανδρωμένη πλατφόρμα παραγωγής της Νορβηγίας, τόνισε η εταιρία σε ανακοίνωσή της. Οι περικοπές στα κόστη έχουν μειώσει τη συνολική επένδυση κατά ένα δισ. κορόνες από το Φεβρουάριο, οπότε η εταιρία συνέλαβε την ιδέα.

«Το πρότζεκτ Oseberg Vestflanken 2 απαντά στις τρέχουσες προκλήσεις για τα κόστη και στις απαιτήσεις για υψηλότερη αποδοτικότητα με μια καινοτόμα ιδέα που βασίζεται στην απλοποίηση», τόνισε ο Ivar Aasheim, πρώτος αντιπρόεδρος για την ανάπτυξη πεδίων στην Νορβηγία. «Αυτό είναι πρωτοπόρο πρότζεκτ στην νορβηγική υφαλοκρηπίδα, από το οποίο η βιομηχανία μπορεί να μάθει», τόνισε.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου