Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Το φθηνό πετρέλαιο «ροκανίζει» τα προνόμια των Καναδών εργαζομένων στον ενεργειακό κλάδο


Τα προνόμια των εργαζομένων στον ενεργειακό κλάδο του Καναδά θα... θυσιαστούν στον βωμό της πτώσης του πετρελαίου, καθώς έπειτα από 36.000 απολύσεις οι εταιρείες θέτουν τώρα στο στόχαστρό τους μια σειρά από παροχές που καλύπτουν από τα ρεπό και τα επιδόματα τέκνων μέχρι τα γεύματα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η σκωτσέζικη Canadian Natural Resources, αν και έχει αποφύγει προς το παρόν τις απολύσεις, έχει μειώσει τους μισθούς έως και κατά 10%. Παράλληλα, όμως, στο κυλικείο της δεν προσφέρει πλέον ζεστά γεύματα παρά μόνον σάντουιτς και μάλιστα σε υψηλότερες τιμές, ενώ έχει μειώσει την ποσότητα στις κούπες καφέ.

Η ConocoPhillips, που προχωρά σε...
500 απολύσεις στον Καναδά, δεν προσφέρει πλέον χυμούς και σόδα στους εργαζομένους της στο Κάλγκαρι, ενώ διέκοψε δαπάνες συνολικού ύψους 1.153 δολαρίων ετησίως, με τις οποίες παρείχε στους εργαζομένους τη δυνατότητα για άθληση ή άλλες δραστηριότητες.

Αντίστοιχα, η Cenovus Energy, που έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 1.340 άτομα, εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να καταργήσει τη δυνατότητα να παίρνουν οι υπάλληλοί της άδεια δύο Παρασκευές τον μήνα, ενώ έχει ήδη περικόψει τις δαπάνες για ταξίδια και επαγγελματική κατάρτιση. Ο εκπρόσωπος της Cenovus τόνισε πως στην εταιρεία ανατρέπονται όλα και όσοι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται να πάρουν ρεπό δύο Παρασκευές αναγκάζονται να εργάζονται περισσότερες ώρες τις υπόλοιπες ημέρες.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου