Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Μνημόνιο για την Αγωγό Ρωσικού Αερίου προς την Κίνα Υπέγραψαν Gazprom και CNPC στο Πεκίνο


Μνημόνιο συνεργασίας για την παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω αγωγού υπέγραψαν η Gazprom και η κινεζική κρατική εταιρεία CNPC, σε τελετή στο Πεκίνο, παρουσία των ηγετών των δύο χωρών.
Η συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο πλευρές θα μελετήσουν το πρότζεκτ της παράδοσης του αερίου από τη ρωσικής Άπω Ανατολή και, στη συνέχεια, να καθορίσουν τις βασικές τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους του, περιλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος, του όγκου και του σημείου παραλαβής.
«Υπεγράφη σήμερα μνημόνιο που αφορά προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία, και συγκεκριμένα από τη περιοχή της Άπω Ανατολή, προς την Κίνα. Το μνημόνιο υπεγράφη από...
την Gazprom και τους Κινέζους εταίρους μας – τη CNPC», δήλωσε ο Αλεξέι Μίλλερ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού.
Ας σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται από χθες στο Πεκίνο, επίσημος προσκεκλημένος του κινέζου ομόλογού του Σι Τζιπίνγκ, προκειμένου να παραστεί στην μεγάληΠαρέλαση της Νίκης για την 70η επέτειο της νίκης της Κίνας στον πόλεμο της Αντίστασης ενάντια στην Ιαπωνία αλλά και την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της Gazprom, ο Μίλλερ τόνισε ότι το πρότζεκτ θα ενισχύσει τους στρατηγικούς και αμοιβαία επωφελείς δεσμούς ανάμεσα στη ρωσική εταιρεία και την κινεζική CNPC. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία για τους βασικούς όρους που αφορούν τον σχεδιαζόμενο αγωγό που είναι γνωστός ως «Δυτική Οδός», ενώ είχαν ήδη υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία για την «Ανατολική Οδό» ένα χρόνο πριν.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου