Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Για πτώση των επενδύσεων στην έρευνα υδρογονανθράκων προειδοποιεί η EIA


Οι διαρκείς χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να μειώσουν τις επενδύσεις για την έρευνα υδρογονανθράκων μακροπρόθεσμα, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών, ΕΙΑ.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι επενδύσεις στα επόμενα χρόνια θα είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας, τη στιγμή που το πετρέλαιο έχει χάσει το 60% της τιμής του τους τελευταίους 15 μήνες.

Η ΕΙΑ επισήμανε επίσης ότι η παραγωγή πετρελαίου είναι μια βιομηχανία έντασης κεφαλαίου και απαιτεί προκαταβολικές επενδύσεις. Στα πλαίσια αυτά, παρουσίασε...
παλαιότερους οικονομικούς κύκλους που αφορούν τα παραπάνω θέματα προκειμένου να δικαιολογήσει τις προβλέψεις της. Για παράδειγμα, όταν η τιμή του αργού υποχώρησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι επενδύσεις κυμάνθηκαν σε 30-40 δις. δολάρια ετησίως από 100 δις. ετησίως την δεκαετία του 1990.

Αντιθέτως, όταν οι τιμές αυξήθηκαν από τα 34 στα 87 δολάρια στο διάστημα 2003-2014, οι επενδύσεις αυξήθηκαν από 56 δις. σε 158 δις. δολάρια.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου