Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

"Δεν θέλουν να αξιοποιήσουν τον ορυκτό μας πλούτο"

Δεν θέλουν να αξιοποιήσουν τον ορυκτό μας πλούτο
Στο θέμα της εξόρυξης του ορυκτού πλούτου της χώρας αλλά και στην «αδυναμία» του κράτους να προχωρήσει η επεξεργασία των προτάσων και οι διαγωνισμοί για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, αναφέρθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αβραάμ Ζεληλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου στον Realfm 97,8.

Εκτός από τις...
προσφορές των εταιρειών που κατατέθηκαν στις 14 Ιουλίου και αφορούν στα θαλάσσια «οικόπεδα», «έχουμε και έναν άλλο διαγωνισμό από τον Φεβρουάριο για τα χερσαία οικόπεδα. Έχει κλείσει ο διαγωνισμός. Έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι. Έχει συγκροτηθεί Επιτροπή, και από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει επεξεργασία των προτάσεων» τόνισε ο κ. Ζεληλίδης και συνέχισε λέγοντας:

«Στην Ελλάδα είναι… πάρα πολύ δύσκολο να γίνει αυτή η επεξεργασία των προτάσεων. Στην Κύπρο τελείωσαν σε έξι μήνες η προκήρυξη και ο ανάδοχος. Εδώ… δεν θέλουν!»

«Μέχρι προχθές, η ομάδα του Λαφαζάνη έλεγε ότι θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Όσες φορές κι αν προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους μου έλεγαν ότι θα βρούμε άλλους τρόπους αξιοποίησης της ενέργειας και μείωσης του κόστους…» συμπλήρωσε ο κ. Ζεληλίδης.


ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου