Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 0,2% επιπλέον εάν οι τιμές του αργού παραμείνουν ως έχουν

Αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 0,2% επιπλέον εάν οι τιμές του αργού παραμείνουν ως έχουν
Η τιμή του πετρελαίου έχει δεχθεί συνολική μείωση 58% φέτος, φτάνοντας σε χαμηλά εξαετίας αυτή την εβδομάδα. Ακόμη κι αν παραμείνουν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα, φαίνεται πως δεν θα διαταράξουν τα σχέδια της Fed για την αύξηση των επιτοκίων.

Το 70% των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg News αναφέρουν πως εάν το αργό πετρέλαιο παραμείνει στα $40/βαρέλι τους τρεις επόμενους μήνες δεν θα επηρεάσει την Federal Reserve. Aπό το 30% των υπολοίπων που πιστεύουν πως θα επηρεαστεί η κεντρική τράπεζα, οι μισοί ανέφεραν πως θα καθυστερήσει ή θα επιβραδύνει την αύξηση αυτή.

Τα επιτόκια βρίσκονται ....
μεταξύ 0% και 0,25% από το τέλος του 2008. Οι αξιωματούχοι της τράπεζας θα συναντηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου για να αποφασίσουν εάν μία τέτοια αύξηση είναι κάτι που θέλουν να γίνει.

Εάν το πετρέλαιο παραμείνει στα ίδια επίπεδα των $40/βαρέλι μέχρι το τέλος του χρόνου, κάτι τέτοιο απλά θα προωθήσει τις τιμές πέρα από τον στόχο του 2% της Fed. 'Ενας στους τρεις οικονομολόγους εκτιμούν πως το αργό μπορεί να πέσει στα $30/βαρέλι.

Αν και το αργό πετρέλαιο έχει επιδείξει γρήγορα και ραγδαία πτώση, κάτι τέτοιο μπορεί να επιβοηθήσει την ανάπτυξη των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως εάν οι τιμές παραμείνουν σε παρόμοια επίπεδα μέχρι το τέλος του 2015, το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 0,2% επιπλέον. Αυτό το σενάριο δεν θα έχει, επίσης, κανέναν αντίκτυπο στις εξαγωγές των ΗΠΑ και την παγκόσμια ανάπτυξη.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου