Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Μανιάτης: «Κάτω τα χέρια από το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών»


«Όχι» στην μεταφορά στο νέο ΤΑΙΠΕΔ των εσόδων του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών λέει ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχόλιό του σε social media «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζεται να καταστρέψει την κορυφαία δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών των τελευταίων ετών.

Τον Ιούνιο 2013, μετά απο στενή συνεργασία με το Νορβηγικό Υπουργείο Πετρελαίου, καταθέσαμε Πρόταση Νόμου για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, με βάση την εμπειρία απο το Νορβηγικό Ταμείο Συντάξεων, που διαθέτει πάνω απο 800 δις δολάρια κεφάλαια. Ο νόμος 4162/2013 προβλέπει ότι στο...
Ταμείο Αλληλεγγύης θα πηγαίνει το 75% των εσόδων απο την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, το 20% στο Πράσινο Ταμείο για έργα ανάπτυξης και υποδομών της ευρύτερης περιοχής και το υπόλοιπο 5% στους τοπικούς ΟΤΑ και Περιφέρειες. Απο τα έσοδα διασφαλίζονται οι συντάξεις των επόμενων γενεών και η χρηματοδότηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων ελληνικών ΑΕΙ για αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου. Το Ταμείο ακολουθεί τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Ηθικής, για την εταιρική κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη ολων των επενδυτικών δράσεων.

Και τώρα η κυβερνητική ιλαροτραγωδία:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την Πρόταση, με σκωπτικά σχόλια ότι δήθεν "ακόμα δεν τον είδαμε (τα έσοδα), Γιάννη τον βαφτίσαμε ...".

2. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, ως Πρωθυπουργός, στις Προγραμματικές Δηλώσεις (8/2/2015), ήταν απόλυτος: "Ιδρύουμε (!!!) Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο οποίο θα μεταφερθούν τα έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου, για να διασφαλίσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και εντός των γενεών".

3. Τώρα, η κυβέρνηση προτείνει να μεταφερθούν στο νέο ΤΑΙΠΕΔ, τα έσοδα του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, χωρίς καμία αναφορά σε συντάξεις και μεταπτυχιακά!!!

Πρόκειται για την κορύφωση της πολιτικής εξαπάτησης και αυτοδιάψευσης.

Οφείλουν να αποσύρουν άμεσα τη πρόταση.

Η διαγενεακή αλληλεγγύη υπερβαίνει τις ανικανότητες και σκοπιμότητες κάθε κυβέρνησης».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου