Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Το φθηνό πετρέλαιο φέρνει συγχωνεύσεις


Ενδεικτική της τάσης για συγκέντρωση του ενεργειακού κλάδου μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών, ως αντίδραση στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, είναι η αξίας 12,74 δισ. δολαρίων εξαγορά της Cameron International από τη Schlumberger, τη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών πετρελαιοπηγών στον κόσμο.

Η εξαγορά, που ανακοινώθηκε χθες από τη Schlumberger, έπεται της συγχώνευσης στην οποία έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν οι δύο μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της, οι Halliburton και Baker Hughes.

Η μεταξύ τους συμφωνία είναι ....
αξίας 35 δισ. δολαρίων και βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησής της από τις αρχές ανταγωνισμού.

Όπως ανέφεραν χθες σε συνέντευξη που παραχώρησαν τηλεφωνικώς στελέχη των δύο εταιρειών, η νέα μεικτή εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των Schlumberger και Cameron θα δημιουργήσει έναν κολοσσό στον τομέα της τεχνολογίας ενέργειας. Η τεχνογνωσία στην οποία έχει ηγετική θέση η Schlumberger σχετίζεται με τις υπόγειες έρευνες που διευκολύνουν τις επιχειρήσεις του πετρελαϊκού κλάδου να εντοπίζουν νέα κοιτάσματα πετρελαίου και αποθέματα φυσικού αερίου, αλλά και να αντλούν περισσότερα καύσιμα από τα υφιστάμενα διαπιστωμένα κοιτάσματα.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου