Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Γερμανία: Πιστοποιήθηκε Μονάδα της Audi που Μετατρέπει Αιολική Ενέργεια σε Φυσικό Αέριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετατρέπει Αιολική Ενέργεια σε Φυσικό Αέριο
Ως κατάλληλη να συνεσιφέρει ενέργεια για τη σταθεροποίηση του δικτύου ηλεκτρισμού της Γερμανίας πιστοποιήθηκε από την TenneT TSO GmbH μονάδα της Audi η οποία μετατρέπει το πλεόνασμα ηλεκτροπαραγωγής από αιολικά σε φυσικό αέριο.
Η μονάδα, ισχύος 6 MW, που βρίσκεται στο Βέρλτε της ΒΔ Γερμανίας, πέρασε το τεστ της TenneT και χαρακτηρίστηκε κατάλληλη για...
πώληση υπερβάλλουσας δυναμικότητας προς εταιρείες του δικτύου που στόχο έχουν την εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης, ανακοίνωσε η TenneT χθες, Τετάρτη.
Η μονάδα της Audi ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013 και χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό που παράγεται από ανεμογεννήτριες για να μετατρέψει νερό και διοξείδιο του άνθρακα σε συνθετικό μεθάνιο, το οποίο διοχετεύεται για αποθήκευση στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου της Γερμανίας
«Αυτό αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα στο δρόμο για την καλύτερη ολοκλήρωση των ΑΠΕ», αναφέρει η ανακοίνωση της TenneT. «Ως τώρα οι υπηρεσίες σταθεροποίησης της προσφοράς ηλεκτρισμού παρέχονταν από συμβατικές μονάδες», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Οι διαχειριστές των δικτύων ενέργειας στη Γερμανία προμηθεύονται περί τα 4 GW ενέργειας θετικής και αρνητικής εξισορρόπησης από μονάδες με υδροηλεκτρικά, φυσικό αέριο και βιοαέριο ώστε να είναι σε θέση να προσθέτουν ή να αφαιρούν δυναμικότητα στο δίκτυο όταν παρατηρούνται διακυμάνσεις στην παραγωγή ενέργειας. Οι εν λόγω μονάδες πρέπει να έχουν σχετική άδεια για να μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή.

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου