Έτοιμοι να προσφέρουν στη χώρα και μάλιστα με την ταχύτερη δυνατή διαδικασία εκταμίευση 10,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να κατορθώσει να «βγάλει» χωρίς οικονομικά προβλήματα το καλοκαίρι είναι οι δανειστές της Ελλάδας όμως σε αντάλλαγμα ζητούν ορισμένα σκληρά μέτρα..
.
Το πρακτορείο Reuters καταγράφει τις φερόμενες ως προτάσεις των πιστωτών, τονίζοντας ότι η πληροφόρησή του προέρχεται από «πηγές», αν και δεν αναφέρει εάν αυτές είναι από την ελληνική πλευρά ή από την πλευρά των πιστωτών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πιστωτές ζητούν αύξησεις στον ΦΠΑ ισοδύναμες με 1% του ΑΕΠ και μειώσεις των συνταξιοδοτικών δαπανών επίσης ισότιμες με 1% του ΑΕΠ.
Επίσης τονίζουν ότι η Αθήνα δεν πρέπει να προχωρήσει σε άρση των αλλαγών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο συνταξιοδοτικό σύστημα ή να πραγματοποιήσει «μονομερείς» κινήσεις στην αγορά εργασίας. Δύο απαιτήσεις που θεωρούνται ως βασικές «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης.
Ζητείται ακόμη η κατάργηση του ΕΚΑΣ, εντός του 2016, με στόχο να εξοικονομηθούν περί των 800 εκατ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, Ελληνικού, λιμανιών, ΟΤΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σε περίπτωση που τα παραπάνω γίνουν αποδεκτά τότε «Ευρωζώνη και ΔΝΤ είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε εκταμίευση 10,9 δισ. ευρώ, ποσού ικανού να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου», καταλήγει το Reuters.
ΠΗΓΗ:fpress.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου