Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Απρόθυμη για προσλήψεις η βιομηχανία υδρογονανθράκων, σύμφωνα με έρευνα


Ταλαιπωρημένο από την αβεβαιότητα της αγοράς, το 51% των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου προχώρησε σε κάθετη μείωση των προσλήψεων προσωπικού το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Rigzone.

Επιπροσθέτως, ένα ποσοστό επιχειρήσεων της τάξης του 13% «πάγωσε» πλήρως τα σχέδιά τους για προσλήψεις εργαζομένων.

Από τότε που η τιμή του πετρελαίου έπιασε...
πάτο, στα μέσα Μαρτίου, έκτοτε ελάχιστες μικρές αυξήσεις έχει σημειώσει η τιμή του «μαύρου χρυσού». Το γεγονός αυτό ως φαίνεται δεν δημιουργεί την απαιτούμενη σιγουριά στις επιχειρήσεις για να προχωρήσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια, αποκαλύπτει η έρευνα.

Στην πραγματικότητα, το 54% των Διευθυντών πρόσληψης προσωπικού πιστεύουν ότι στους επόμενους 6 μήνες είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε επιπλέον απολύσεις, ενώ ένα ποσοστό 65% πιστεύει ότι η Οικονομική Διεύθυνση θα τους μειώσει περαιτέρω το budget του 2015 για νέες προσλήψεις.

Από την αρχή της χρηματοπιστωτικής ύφεσης, σε παγκόσμιο επίπεδο, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει απολέσει πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αναμένεται μεγάλο κύμα οικειοθελών αποχωρήσεων εργαζομένων, μέσα στους επόμενους 6 μήνες, οι οποίοι δεν πρόκειται να απαιτήσουν από τον εργοδότη τους υψηλή αποζημίωση για το λόγο αυτό.

Στα θετικά ευρήματα της έρευνα του Rigzone, είναι το γεγονός ότι το 81% των επιχειρήσεων του κλάδου αναζητά πλέον ειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό, με το χρόνο αναμονής για την τελική επιλογή του υποψηφίου να έχει μειωθεί το τελευταίο τρίμηνο.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου