Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Και Κινέζοι για τα ελληνικά πετρέλαια;

Και Κινέζοι για τα ελληνικά πετρέλαια;
Πρόσκληση και σε κινεζικές εταιρείες για τα ελληνικά πετρέλαια, έκανε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά το κάλεσμα της ρωσικής πλευράς να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τα οικόπεδα πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο Π. Λαφαζάνης συναντήθηκε σήμερα...
με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Xiali Zou και συζήτησαν θέματα ανάπτυξης της ελληνοκινεζικής συνεργασίας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας.

Ο κ. Λαφαζάνης έθεσε στον Κινέζο Πρέσβη το θέμα της συμμετοχής κινέζικων πετρελαϊκών εταιρειών στο 2ο Γύρο Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο υπουργός επεσήμανε στον Κινέζο Πρέσβη ότι η συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν θα είναι σημαντική μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Κίνα και τις ίδιες τις κινεζικές εταιρείες, καθώς θα αποτελέσει για τις τελευταίες την πρώτη παρουσία τους στον ευρωπαϊκό χώρο σε αυτόν τον τομέα.

Ο Κινέζος Πρέσβης, σύμφωνα με το υπουργείο, εξέφρασε ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να πληροφορήσει τις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του για το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα επισκέψεις στην Αθήνα αντιπροσωπειών κινεζικών εταιρειών με στόχο να συζητηθούν τεχνικά και άλλα ζητήματα του διαγωνισμού.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου